Το «πράσινο φως» για τη Μαρινόπουλος δίνουν σήμερα Πειραιώς και Εθνική

Το «πράσινο φως» για τη Μαρινόπουλος δίνουν σήμερα Πειραιώς και Εθνική

Αν δοθούν σήμερα οι εγκρίσεις από την Εθνική και την Πειραιώς, εκτός απροόπτου αύριο Παρασκευή θα υπογραφεί το ΜοU με την Σκλαβενίτης

Το «πράσινο φως» για τη Μαρινόπουλος δίνουν σήμερα Πειραιώς και Εθνική
Πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος αναμένεται να δοθεί σήμερα από την τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική. Οι δυο τράπεζες φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν διαφορετικό μοντέλο έγκρισης. Συγκεκριμένα το σχέδιο θα περάσει από την Επιτροπή Εγκρίσεων και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στα διοικητικά συμβούλια. Μάλιστα χθες το απόγευμα η πρόοδος του σχεδίου για τη Μαρινόπουλος συζητήθηκε σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τραπεζών και κυβερνητικών στελεχών.

Αν δοθούν σήμερα οι εγκρίσεις από την Εθνική και την Πειραιώς, εκτός απροόπτου αύριο Παρασκευή θα υπογραφεί το ΜοU με την Σκλαβενίτης. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της Αlpha bank ενέκρινε χθες το σχέδιο, ενώ το ΔΣ της Eurobank το έχει εγκρίνει προ ημερών. Το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία νέας εταιρίας που θα ελέγχεται 100% από τη Σκλαβενίτης. Η νέα εταιρία θα πάρει δάνειο 360 εκατ. με επιτόκιο 1,5% ενώ η Σκλαβενίτης θα πρέπει να βάλει νέα κεφάλαια περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η οικογένεια Μαρινόπουλου θα εισφέρει περίπου 10 εκατ. που εξασφαλίζουν την ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης