ΕΚΤ: Πιο αβέβαιο το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας μετά το Brexit

ΕΚΤ: Πιο αβέβαιο το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας μετά το Brexit

Η ΕΚΤ τονίζει ότι τα μακροοικονομικά μεγέθη του β' τριμήνου αντικατοπτρίζουν τις υποτονικές τάσεις της διεθνούς οικονομίας και του παγκόσμιου εμπορίου

ΕΚΤ: Πιο αβέβαιο το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας μετά το Brexit
Έντονη είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο μηνιαίο οικονομικό της δελτίο ιδιαίτερα στην
Ευρωζώνη έπειτα και από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ τονίζει ότι τα μακροοικονομικά μεγέθη του β' τριμήνου αντικατοπτρίζουν τις υποτονικές τάσεις της διεθνούς οικονομίας και του παγκόσμιου εμπορίου. Σημαντικό ρόλο σ' αυτό διαδραματίζει, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η αύξηση των προκλήσεων στις αναδυόμενες οικονομίες.

Όσον αφορά την οικονομία της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ επισημαίνει ότι το κύριο χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών αγορών συνίσταται στην αβεβαιότητα του Brexit.
Κλείσιμο

«Η αστάθεια στις αγορές μετά το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία ήταν βραχυπρόθεσμη. Ωστόσο, η αβεβαιότητα σχετικά με την παγκόσμια προοπτική έχει αυξηθεί, ενώ τα οικονομικά δεδομένα για το δεύτερο τρίμηνο δείχνουν υποτονική παγκόσμια δραστηριότητα και εμπόριο» εξηγεί η ΕΚΤ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης