Χρηματιστήριο: Ράλι 8% στις τράπεζες με τον Γενικό Δείκτη στις 570 μονάδες

Χρηματιστήριο: Ράλι 8% στις τράπεζες με τον Γενικό Δείκτη στις 570 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,5% στις 571 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 8%, ακολουθώντας το ράλι των ευρωπαϊκών τραπεζών

Χρηματιστήριο: Ράλι 8% στις τράπεζες με τον Γενικό Δείκτη στις 570 μονάδες
Ανοδικά κινήθηκε στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του Ιουλίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, με έντονη δραστηριότητα στις τραπεζικές μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,5% στις 571 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 8%, ακολουθώντας το ράλι των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ο Euro Stoxx 600 Banks καταγράφει κέρδη πάνω από 6%, στην μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2015. Την ανοδική τάση των τραπεζών ακολούθησαν σιγά σιγά και τα μη τραπεζικά blue chips, μετά από σημαντικές απώλειες στις μετοχές των Βιοχάλκο και Jumbo.

Οι επενδυτές και οι αναλυτές περιμένουν τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών stress tests, απόψε, τα οποία, πιθανότατα δεν θα είναι πολύ «σκληρά» καθώς το τελευταίο που επιθυμούν οι ευρωπαϊκές Αρχές είναι να δημιουργήσουν μια νέα τραπεζική κρίση στην ήπειρο.
Κλείσιμο

Στο εσωτερικό «μέτωπο» η αγορά περιμένει τα πρώτα αποτελέσματα της νέας φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς σήμερα λήγει η καταβολή της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επιχειρεί να μαζέψει 1,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή, για να υπάρξει οποιαδήποτε εκτόνωση της συσσώρευσης, καθοδική ή ανοδική, απαιτείται αυξημένος τζίρος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης