Νευρικότητα στο ΥΠΟΙΚ για τα φορολογικά έσοδα του Ιουλίου

Νευρικότητα στο ΥΠΟΙΚ για τα φορολογικά έσοδα του Ιουλίου

Το υπουργείο περιμένει να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τον Ιούλιο, 5,57 δισ. ευρώ, συνολικά, προκειμένου ο προϋπολογισμός να είναι εντός των στόχων - 3,3 εκατ. φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν σήμερα 1,2 δισ. ευρώ

Νευρικότητα στο ΥΠΟΙΚ για τα φορολογικά έσοδα του Ιουλίου
Νευρικότητα και αγωνία επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών σήμερα, καθώς περιμένει σήμερα τις πρώτες ενδείξεις για την πορεία των φορολογικών εσόδων, με ενσωματωμένα τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Το υπουργείο περιμένει να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τον Ιούλιο, 5,57 δισ. ευρώ, συνολικά, προκειμένου ο προϋπολογισμός να είναι εντός των στόχων που έχουν τεθεί και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του αυτόματου «κόφτη» από το νέο έτους.

Την πρώτη ένδειξη για τον αν τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά θα δώσει η σημερινή εικόνα των εσόδων, καθώς λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος.

Κλείσιμο
Εκτιμάται ότι περίπου 3,3 εκατ. φορολογούμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα πρέπει να καταβάλλουν σήμερα 1,2 δισ. ευρώ. Ο στόχος του υπ. Οικονομικών είναι να συγκεντρωθεί τουλάχιστον το 75% του ποσού αυτού, δηλαδή περίπου 900 εκατ. ευρώ, καθώς υπάρχουν φόβοι για νέα «έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τόσες υποχρεώσεις.

Όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, ο «λογαριασμός» είναι πιο επιβαρυμένος καθώς οι επιχειρήσεις θα πρέπει πλέον να πληρώσουν τα κέρδη τους με αυξημένο συντελεστή, από το 26% στο 29%, με συνολικό στόχο τα 2,9 δισ. ευρώ.

Στα παραπάνω ποσά συμπεριλαμβάνεται και η απόδοση ΦΠΑ, από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, αυξημένος στο 24% από το 23% για τον Ιούνιο, όπως προβλέπει το μνημόνιο. Σημειώνεται ότι στους υπολογισμούς συμπεριλαμβάνονται και τα έσοδα από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών σε 11 νησιά του Αιγαίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης