Αλεξιάδης: «Τα έσοδα πηγαίνουν καλά, δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης»

Αλεξιάδης: «Τα έσοδα πηγαίνουν καλά, δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης»

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί φέτος ο συμπληρωματικός φόρος, καθώς δεν βρέθηκε αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού των αξιών των αγροτεμαχίων»

Αλεξιάδης: «Τα έσοδα πηγαίνουν καλά, δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης»
Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του «κόφτη», καθώς τα έσοδα του κράτους καλύπτουν τις ανάγκες, πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε ομιλία του στη Βουλή.

«Τα φορολογικά έσοδα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι και θα κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί έναντι του ελληνικού λαού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης έκλεισε τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αφορούσε το λαθρεμπόριο καπνού. Το σχέδιο νόμο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Κατά ψήφισε η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί φέτος ο συμπληρωματικός φόρος, καθώς δεν βρέθηκε αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού των αξιών των αγροτεμαχίων», ενώ διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός λαθών στα έντυπα Ε9. 

Μιλώντας για τους 600.000 φορολογούμενους που θα κληθούν εφέτος να καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο, είπε ότι αυτή είναι η πολιτική διαφορά με την αντιπολίτευση, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους όσοι έχουν και μεγαλύτερη περιουσία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης