Κρίση στη Γαλλία: Η SFR «κόβει» 5.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2019

Κρίση στη Γαλλία: Η SFR «κόβει» 5.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2019

Η μείωση του έμψυχου δυναμικού της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας στη χώρα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών αφορά την πρόθεση της ηγεσίας να ανταποκριθεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ο οποίος προσφέρει προϊόντα ποιοτικά, σε χαμηλές τιμές

Κρίση στη Γαλλία: Η SFR «κόβει» 5.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2019
Την περικοπή τουλάχιστον 5.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2019 αποφάσισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στη Γαλλία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, SFR, επιβεβαιώνοντας ότι η γαλλική οικονομία έχει εισέλθει σε μία φάση περιδίνησης, η οποία είναι πιθανό να επηρεάσει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που σκοπεύει να καταργήσει η μεγάλη γαλλική εταιρεία αντιστοιχεί στο ένα τρίτο το έμψυχου δυναμικού τους, το οποίο ανέρχεται σε 15.000 άτομα. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας Πατρίκ Ντραχί, είχε δεσμευτεί πριν δύο χρόνια, όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, να μην προβεί σε μείωση του προσωπικού, μέχρι τα μέσα του 2017. Μόλις παρήλθε η δέσμευσή του, ανέλαβε δράση, ανακοινώνοντας το σχέδιο περικοπών, το οποίο θα εκδηλωθεί σταδιακά μέχρι το 2019.

Όπως δήλωσε η ειδική αναλύτρια της αγοράς τηλεπικοινωνιών, Αγκάθε Ματρίν, «ήταν γνωστή η πρόθεση του Ντραχί να προβεί σε μεγάλες περικοπές και η αγορά το γνώριζε πολύ καλά».
Κλείσιμο

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από το εσωτερικό της SFR, την οποία επικαλούνται τα γαλλικά ΜΜΕ, η μείωση του έμψυχου δυναμικού αφορά την πρόθεση της ηγεσίας να ανταποκριθεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ο οποίος προσφέρει προϊόντα ποιοτικά, σε χαμηλές τιμές. Ανταγωνίστριες εταιρείες έχουν ήδη προβεί σε ανάλογες ενέργειες, περικόπτοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, τόσο στη Γαλλία, όσο και σε άλλες χώρες που έχουν τις βάσεις τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης