Ο Κατρούγκαλος πανηγυρίζει: Μόνο δύο στις 10 επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν

Ο Κατρούγκαλος πανηγυρίζει: Μόνο δύο στις 10 επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν

Παραδέχθηκε ότι 140.000 Έλληνες έχασαν το ΕΚΑΣ και αποκάλυψε ότι θα προστεθούν κι άλλοι τα επόμενα χρόνια - Κατά τον υπουργό Εργασίας η εθνική σύνταξη - που θα δοθεί από το 2019 - δεν πρόκειται να καλύψει τις απώλειες του ΕΚΑΣ

Ο Κατρούγκαλος πανηγυρίζει: Μόνο δύο στις 10 επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν
Σε προβλέψεις για μείωση της ανεργίας κατά 12% εντός των επόμενων πέντε ετών προχώρησε ο υπουργός Εργασίας,
Γιώργος Κατρούγκαλος, στη
Βουλή την ώρα που τα «λουκέτα» στην αγορά πολλαπλασιάζονται, η «μαύρη» εργασία αυξάνει και η φοροκαταιγίδα επιδεινώνει περαιτέρω την λειτουργία των επιχειρήσεων.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι για το 2016 οι μειώσεις στις επικουρικές αφορούν το 20% των συνταξιούχων οι οποίοι θα λάβουν τα «δυσάρεστα» μαντάτα τον ερχόμενο μήνα (Αύγουστο - Σεπτέμβριο). Επίσης, ο ίδιος είπε ότι στους 140.000 που έχασαν το ΕΚΑΣ το 2016 θα προστεθούν και άλλοι τα επόμενα χρόνια ενώ παραδέχθηκε ότι η εθνική σύνταξη - που θα χορηγηθεί το 2019 - δεν πρόκειται να καλύψει τις απώλειες του ΕΚΑΣ.

Αναφορικά δε με τις καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων είπε ότι ο μέσος όρος στο ΙΚΑ είναι 1,5 έτος!  

Ο κ. Κατρούγκαλος απέφυγε να απαντήσει ποια θα είναι τα μέτρα ανακούφισης των συνταξιούχων που διαπιστώνουν τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, είπε όμως ότι θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και εντός αυτών δεν θα είναι η επέκταση των κοινωνικών τιμολογίων.  Ο υπουργός χαρακτήρισε «μαύρη προπαγάνδα» την κριτική περί μείωσης των κύριων συντάξεων για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «υπάρχουν μικρές προς τα κάτω αποκλίσεις που δεν οφείλονται σε μειώσεις κύριων συντάξεων αλλά σε παρακράτηση φόρων». Για τις επικουρικές είπε ότι «περίπου 20% επικουρικών έχουν μειώσεις και θα φανούν Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Προστατέψαμε το 80% συνταξιούχων»

«Τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει μείωση της ανεργίας κατά  2% και φτάσαμε στο 23%. Πρόσφατες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι διατηρήσιμη η ανεργία. Αν είμαστε σε τροχιά επιστροφής θετικών ρυθμών ανάπτυξης τότε σε 5 χρόνια θα είμαστε στον μέσο όρο της ΕΕ και η ανεργία θα είναι στο 11%» είπε ο ίδιος.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης