Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ένα τεράστιο κατασκευαστικό επίτευγμα

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ένα τεράστιο κατασκευαστικό επίτευγμα

Μια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, η ΤΕΡΝΑ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, απέδειξε στην πράξη ότι το ελληνικό κατασκευαστικό δυναμικό είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επιτυχία σε κάθε πρόκληση

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ένα τεράστιο κατασκευαστικό επίτευγμα
Τις προηγούμενες ημέρες, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άνοιξε για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία τις πόρτες του στο κοινό της Αθήνας.

Στο τετραήμερο εκδηλώσεων με τον συμβολικό τίτλο «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον κόσμο» το υπέροχο κτίριο του Renzo Piano ήταν προσβάσιμο σε όσους θέλησαν να δουν από κοντά τις νεότευκτες εγκαταστάσεις και να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πίσω, όμως, από αυτό το μεγάλο έργο κρύβεται κι ένα τεράστιο κατασκευαστικό επίτευγμα. Μια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, η ΤΕΡΝΑ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, απέδειξε στην πράξη ότι το ελληνικό κατασκευαστικό δυναμικό είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επιτυχία σε κάθε πρόκληση. Το ΚΠΙΣΝ είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο,  μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως. Η ΤΕΡΝΑ, ως μέλος της κοινοπραξίας Salini Impregilo - ΤΕΡΝΑ, συνέβαλε στην υλοποίησή του  με Υπευθυνότητα, Συνέπεια και Σεβασμό στο όραμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στις σύνθετες και ειδικές για το έργο προδιαγραφές του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano και των συμβούλων του (κορυφαία αυτή του ενεργειακού στεγάστρου, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό, σε παγκόσμια κλίμακα, επίτευγμα μηχανικής).

Για περίπου 3,5 χρόνια, περισσότεροι από 6.000 εργαζόμενοι (μόνο εντός εργοταξίου) έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και την ψυχή τους και έφεραν σε πέρας το πολυσύνθετο αυτό έργο, που εκτός από το μέγεθος και την πολυπλοκότητα υπήρξε το πλέον απαιτητικό μέχρι σήμερα στην Ελλάδα σε θέματα Ασφάλειας προσωπικού και εγκαταστάσεων και σεβασμού του Περιβάλλοντος.

Κλείσιμο
ΤΕΡΝΑ: Πρωτοπόρος στα έργα πολιτισμού

Στον μακρύ κατάλογο των σημαντικών κτιρίων Πολιτισμού που έχει κατασκευάσει η ΤΕΡΝΑ συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Γουλανδρή, το Θέατρο Παλλάς και άλλα. Σε αυτά έρχεται τώρα να προστεθεί το «πετράδι στο στέμμα», το ΚΠΙΣΝ.

Ο Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με περισσότερους από 6.500 εργαζομένους σε 16 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και την Ασία, ο Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στις κατασκευές, στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, στις παραχωρήσεις, στη διαχείριση απορριμμάτων, στις μεταλλευτικές δραστηριότητες και στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, με συνολικές επενδύσεις που τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν τo 1,5 δισ. ευρώ. Το τρέχον κατασκευαστικό ανεκτέλεστο της ΤΕΡΝΑ προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης