«Κόλλησε» στις 540 μονάδες το Χρηματιστήριο

«Κόλλησε» στις 540 μονάδες το Χρηματιστήριο

O Γενικός Δείκτης χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές και με ενα τζίρο περι τα 80 εκατ. ευρώ έκλεισε στις 542 μονάδες με οριακή άνοδο της τάξης του 0,04%


«Κόλλησε» στις 540 μονάδες το Χρηματιστήριο
«Κολλημένο» στις 540 μονάδες βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς οι εξελίξεις δεν ευνοούν τις τοποθετήσεις των επενδυτών. O Γενικός Δείκτης χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές και με ενα τζίρο περι τα 80 εκατ. ευρώ έκλεισε στις 542 μονάδες με οριακή άνοδο της τάξης του 0,04%.

Την πτωτική κίνηση των τραπεζικών μετοχών ισορρόπησαν μετοχές του FTSE 25 όπως αυτές των Jumbo (4,99%), ΕΛΠΕ (+2,1%), ΕΥΔΑΠ (3,1%), ΜΕΤΚΑ (+2,7%).

Από την μια, η εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ -κλείσιμο με άνοδο 1,2% για την μετοχή μετά τις νομοθετικές βελτιώσεις από τον αρμόδιο υπουργό-  που καταγγέλει η Cosco δίνει μήνυμα στους επενδυτές ότι στην Ελλάδα επικρατεί ακόμα ένα δύστοκο επενδυτικό περιβάλλον, ενώ από την άλλη, τα σχόλια των Ευρωπαίων αξιωματούχων, δεν αφήνουν περιθώρια για ελιγχούς.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στο ελληνικό πρόγραμμα, η συζήτηση για το χρέος θα γίνει μετά το 2018 και τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να είναι της τάξης του 3,5%, διεμήνυσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χθες.

Ίσως μάλιστα, οι εξελίξεις να υποδεικνύουν περαιτέρω πτώση. Εν τω μεταξύ, οι αλλαγές στην διοίκηση του ΤΧΣ και η επιθετικότητα του fund του Paulson περιπλέκουν την κατάσταση στις τράπεζες. Έχει καταστεί σαφές πως οι ξένοι επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης