Moody's: To Brexit θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας

Moody's: To Brexit θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας

Η Moody's, διατήρησε το επίπεδο πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας σε Aa1την περασμένη Παρασκευή αλλά «γύρισε» το outlook σε αρνητικό

Moody's: To Brexit θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη, επισήμανε ο Alastair Wilson, επικεφαλής στον τομέα των αξιολογήσεων της Moody's στο CNBC.

Η Moody's, διατήρησε το επίπεδο πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας σε Aa1 την περασμένη Παρασκευή αλλά «γύρισε» το outlook σε αρνητικό.

« Το Aa1 παραμένει Aa1, αλλά η αρνητική προοπτική αντανακλά στο γεγονός ότι αυτό είναι κακό για την ανάπτυξη, κακό για το χρέος και κακό για τα θεσμικά όργανα του Ηνωμένου Βασιλείου και την ικανότητά του να παρέχει στην πολιτική», δήλωσε ο Wilson.

Κλείσιμο
«Επίσης, είναι κακό για την Ευρώπη. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο κακό είναι, θα το δούμε καθώς πλησιάζουν οι εκλογές».

Το βασικό σενάριο της Moody's για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι να επιτύχει μια συμφωνία με την ΕΕ η οποία θα συνεχίσει να διατηρεί τις τρέχουσες συμφωνίες ελευθέρων συναλλαγών με το μπλοκ, δήλωσε ο Alastair Wilson.

«Αν δεν το κάνει, περιμένουμε να δούμε ένα αρκετά σημαντικό βραχυπρόθεσμο οικονομικό σοκ, αλλά αν το κάνει, τότε η ανάπτυξη θα επανέλθει» πρόσθεσε στο CNBC.

Ο Wilson προβλέπει ότι η οικονομία Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί κατά περίπου 1,5% φέτος και κοντά στο 1% το 2017. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την Goldman Sachs, η οποία προειδοποίησε το Ηνωμένο Βασίλειο ότι είναι πιθανό να εισέλθει σε ύφεση από τις αρχές του επόμενου έτους.

«Δεν αναμένουμε ύφεση», δήλωσε ο Wilson. «Αλλά αυτό που θα δούμε, αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι σε θέση να συμφωνήσει το είδος των εμπορικών συμφωνιών που ισχύουν σήμερα εντός της ΕΕ, αναμένουμε μια σταθερή και σημαντικά χαμηλότερη ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα» τόνισε ο Wilson.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης