Με πτώση 2,89% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με πτώση 2,89% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 519 μονάδες με τον συνολικό τζίρο να ξεπερνά τα 105 εκατ. ευρώ 

Με πτώση 2,89% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Νέα πτωτική πορεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τους πωλητές να υπερισχύουν και τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει στο όριο των 520 μονάδων, καθώς η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων και μεταβλητότητας στις αγορές, μετά την βίαιη υποχώρηση έως και 14% την Παρασκευή.

Το sell off στις ευρωπαϊκές τράπεζες, μετά το μπαράζ υποβαθμίσεων από τους επενδυτικούς οίκους, επηρεάζει φυσικά και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, καθώς το αποτέλεσμα υπέρ του Brexit συνεχίζει να «βαραίνει» τις αγορές και τους επενδυτές που βρίσκονται σε κλίμα αποφυγής ρίσκου. Το διεθνές επενδυτικό κλίμα σε συνδυασμό με την «ουρά» πωλητών από την Παρασκευή, συνθέτει την εικόνα κατάρρευσης του Χ.Α., παρά τη θετική έκθεση της Moody's για τις ελληνικές τράπεζες.

Οι επενδυτές -κυρίως οι Αμερικανοί- δεν μπορούν να μένουν σε ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ και οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές θα βρίσκονται σε αναστάτωση μέχρι τον Οκτώβριο και τα stress tests. «Ανάσα» στην Ευρώπη δίνουν οι ισπανικές εκλογές, όπου η ήττα των Podemos καθυσυχάζει, προς το παρόν τους επενδυτές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 2,89% στις 519 μονάδες με τον συνολικό τζίρο να ξεπερνά τα 105 εκατ. ευρώ. 

Στις επιμέρους μετοχές, πτώση 4% για την Coca Cola, πτώση 9% για την Alpha Bank , -4,1% η Εθνική, -5,1% η Πειραιώς και -13,9% η Eurobank.  Απώλειες 5% για τον Τιτάνα  και την Μοτορ Οιλ, στο -3,2% η ΔΕΗ. 
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης