Τσακαλώτος: Λάθος το μείγμα πολιτικής των μνημονίων

Τσακαλώτος: Λάθος το μείγμα πολιτικής των μνημονίων

«Δεν δώσαμε έμφαση σε μέτρα που θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάπτυξη» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών

Τσακαλώτος: Λάθος το μείγμα πολιτικής των μνημονίων
Υπέρ της εφαρμογής μίας «δεύτερης γενιάς μεταρρυθμίσεων» στην Ελλάδα προκειμένου η οικονομία να εξέλθει από την κρίση, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκ. Τσακαλώτος σε ομιλία του σε συνέδριο που διοργάνωσε η
Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεις τις μεταρρυθμίσεις αλλά και η διαδοχή που αυτές έχουν. Όπως τόνισε ορισμένες εκ των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα ήταν θετικές, αλλά υπήρξαν και ορισμένες που έφεραν μεγαλύτερο πλήγμα παρά όφελος.

«Ένα από τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης είναι ότι με την εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων, για παράδειγμα στην αγορά εργασίας, έχεις κερδισμένους αλλά και χαμένους. Θα πρέπει σε αυτούς τους «χαμένους» να προσφέρεις κάποια ελπίδα. Και με δεδομένη την υψηλή ανεργία που επικρατεί οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να έχουν ελπίδα», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
Κλείσιμο

Λύση στο παραπάνω αδιέξοδο μπορεί να δώσει, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσακαλώτο, ο συνδυασμός εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μέτρων στήριξης της ανάπτυξης και των επενδύσεων, κάτι το οποίο, όπως υπογράμμισε, δεν συνέβη στα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα.

«Δεν δώσαμε έμφαση σε μέτρα που θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάπτυξη», εκτίμησε ο κ. Τσακαλώτος.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης