Στο υπερταμείο προς πώληση για 99 χρόνια και τα ακίνητα του ΕΟΤ

Στο υπερταμείο προς πώληση για 99 χρόνια και τα ακίνητα του ΕΟΤ

Με νέα τροπολογία «ουρά» που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή την τελευταία στιγμή

Στο υπερταμείο προς πώληση για 99 χρόνια και τα ακίνητα του ΕΟΤ
Στον «προθάλαμο» της εκποίησης του νέου υπερταμείου βάζει και τα ακίνητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού η κυβέρνηση με νέα τροπολογία «ουρά» της τελευταίας στιγμής  που κατέθεσε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση της τροπολογίας
«μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) και τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στον ΕΟΤ και τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΔ είναι μια από τις θυγατρικές του υπερταμείου.

Επίσης, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η ίδια ρύθμιση προβλέπει ότι πιθανή κατάπτωση «κόκκινου» δανείου που έχει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δεν θα επηρεάσει τον «κόφτη» ούτε το πλεόνασμα.
Κλείσιμο

Νωρίτερα ο υπουργός επιβεβαίωσε – διαψεύδοντας την επί τω χείρω τροποποίηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής που προκαλεί άλλη τροπολογία.

«Για τον αυτόματο μηχανισμό, τον περίφημο «κόφτη» ακούω κάποιους να λένε ότι χειροτερεύει. Δεν γίνεται όμως πιο σκληρός αλλά σε μερικές περιπτώσεις θα λαμβάνει υπόψη και τις δευτερογενείς επιπτώσεις των μέτρων» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι με τις νέες τροπολογίες «ολοκληρώνουμε το κλείσιμο της αξιολόγησης» και πως «Ο ήλιος θα βγει και αύριο το πρωί και θα είναι μια ωραία μέρα. Όποιες προσδοκίες είχε η αντιπολίτευση διαψεύδονται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης