Υπομονή 12-18 μήνες ακόμα για την καταβολή των εφάπαξ του 2013

Υπομονή 12-18 μήνες ακόμα για την καταβολή των εφάπαξ του 2013

Θα καταβληθεί ένα δισ. ευρώ περίπου σε αυτό το χρονικό διάστημα 

Υπομονή 12-18 μήνες ακόμα για την καταβολή των εφάπαξ του 2013
Υπομονή για ακόμα 12 έως 18 μήνες ζητά η κυβέρνηση από τους συνταξιούχους που δεν έχουν λάβει τα εφάπαξ τους από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος στη
Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη, ο νέος τρόπος υπολογισμού των εκκρεμών εφάπαξ ανοίγει τον δρόμο της εκταμίευσης.

«Υπολογίζουμε να καταβληθεί, περίπου, το ποσό του 1.063.000.000 ευρώ μέσα στην επόμενη περίοδο, σε ένα-ενάμισι έτος από τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος για να προσθέσει «Είναι, περίπου, 663.000.000 ευρώ το ποσό που θα διατεθεί από την χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα για εκκρεμείς και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου απέναντι σε τρίτους. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το μέρος του εφάπαξ και υπολογίζεται στο ύψος αυτό να καταβληθεί. Είναι και 400.000.000 ευρώ τα οποία έχουν συγκεντρωθεί, έχουν αποθεματοποιηθεί όλον αυτόν τον καιρό που δεν καταβάλλονταν εφάπαξ».

Πάντως, ο υφυπουργός κράτησε επιφυλάξεις για το αν υπάρχει η δυνατότητα να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ώστε να καταβληθούν τα εφάπαξ σε εκείνους τους συνταξιούχους που τα αναμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.  «Ελπίζω ήδη οι υπηρεσίες των Ταμείων Πρόνοιας όλο το προηγούμενο διάστημα να είχαν συγκεντρώσει τα στοιχεία που χρειάζεται, διότι πρέπει να ξέρετε πως πάρα πολλές από τις αιτήσεις - φάκελοι είναι στοιβαγμένοι σε υπόγεια και δυσανάγνωστοι από την υγρασία και από τη φθορά. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν τα στελέχη και οι υπάλληλοι των Ταμείων Προνοίας και του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, για να μπορέσουμε γρήγορα να ανταποκριθούμε σε αυτήν την ανάγκη.  Υποθέτω ότι το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο έχει τόσα χρόνια να καταβάλει εφάπαξ, θα έχει κάνει την επεξεργασία που χρειάζεται, ώστε τα στοιχεία για τον κάθε ασφαλισμένο να είναι δεδομένα πια, διότι ο υπολογισμός καταβολής του εφάπαξ είναι απλός».
Κλείσιμο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης