ΥΠΟΙΚ προς ιδιοκτήτες: Έως τέλος Ιουνίου οι αγωγές έξωσης σε κακοπληρωτές ενοικιαστές

ΥΠΟΙΚ προς ιδιοκτήτες: Έως τέλος Ιουνίου οι αγωγές έξωσης σε κακοπληρωτές ενοικιαστές

Η διορία για να προλάβουν να καταθέσουν αγωγή και να την προσκομίσουν στις ΔΟΥ λήγει μαζί με τη διορία υποβολής των φετινών δηλώσεων Ε1, στο τέλος του μηνός

ΥΠΟΙΚ προς ιδιοκτήτες: Έως τέλος Ιουνίου οι αγωγές έξωσης σε κακοπληρωτές ενοικιαστές
Να σπεύσουν να κάνουν έξωση στους ενοικιαστές τους μέχρι τέλος Ιουνίου, αν θέλουν να μη πληρώσουν και φόρο για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν, καλεί το υπουργείο Οικονομικών τους ιδιοκτήτες.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, η διορία για να προλάβουν να καταθέσουν αγωγή και να την προσκομίσουν στις ΔΟΥ λήγει μαζί με τη διορία υποβολής των φετινών δηλώσεων Ε1, στο τέλος του μηνός.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως η εφορία δεν δέχεται σαν «κώλυμα» την αποχή των δικηγόρων, επειδή τους επιτρέπεται παρά την απεργία να καταθέτουν τέτοιες αγωγές στα δικαστήρια, ώστε να τις προσκομίσουν αμέσως μετά στην εφορία.

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει και από την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες δεν θα αποφύγουν την επίσκεψη στην εφορία, αν θέλουν να απαλλαγούν από φόρους για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν.

Η διαδικασία αυτή προβλέπει πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2015 δεν κατάφεραν να εισπράξουν τα ενοίκια από τους ενοικιαστές τους, για να μην πληρώσουν φέτος και φόρο επί των ανείσπρακτων ενοικίων, θα πρέπει, πριν υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, να καταθέσουν στην εφορία τους φωτοαντίγραφο διαταγών πληρωμής, δικαστικών αποφάσεων ή αγωγών έξωσης.

Αν υποβάλουν την δήλωση Ε1 και πάνε μετά στην εφορία, δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν και θα πληρώσουν φόρο, παρότι θα έχουν κάνει και την έξωση στον ενοικιαστή τους!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για εισοδήματα από ακίνητα που αποκτώνται από 1/1/2015 και μετά, εάν δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης