«Ταμπουρωμένοι» οι υπουργοί σε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για τις «ουρές» της αξιολόγησης

«Ταμπουρωμένοι» οι υπουργοί σε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για τις «ουρές» της αξιολόγησης

Σύγκλιση για το θέμα του ΕΚΑΣ - Πρόταση τα «κόκκινα» δάνεια να πάνε για Σεπτέμβριο

«Ταμπουρωμένοι» οι υπουργοί σε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για τις «ουρές» της αξιολόγησης
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, με εκπροσώπους των δανειστών και με κεντρικό θέμα τις αναπηρικές συντάξεις, τα ειδικά μισθολόγια και τις τελευταίες λεπτομέρειες του νόμου για τα εγγυημένα από το Δημόσιο «κόκκινα» δάνεια, πραγματοποιείται στο ΥΠΟΙΚ το βράδυ της Τρίτης.

Σε αυτήν, κατά πληροφορίες, μετέχει και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως φαίνεται, μάλιστα, και στις φωτογραφίες, η τηλεδιάσκεψη διεξάγεται κυριολεκτικά... κεκλεισμών των θυρών στο ΥΠΟΙΚ, καθώς πίσω από τις κλειστές θύρες επιστρατεύτηκε ακόμα και ένα... φωτοτυπικό μηχάνημα, υπό το φόβο ότι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου θα επιχειρήσουν να... εισβάλουν στα ενδότερα, για να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Κλείσιμο





Και αυτό, αξίζει να σημειωθεί, συμβαίνει ακριβώς επειδή στην αμέσως προηγούμενη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, λέγεται ότι οι φωνές των υπουργών που μετείχαν από ελληνικής πλευράς, ακούγονταν σε όλο το κτίριο, αποκαλύπτοντας την ένταση που επικράτησε στις διαβουλεύσεις.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πάντως, η κυβέρνηση φέρεται να συγκλίνει με τους θεσμούς στο θέμα του ΕΚΑΣ, όπου τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για το βοήθημα θα ισχύσουν από 1ης Ιουνίου 2016 και όχι αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου.

Για το θέμα των «κόκκινων» δανείων, έχει προταθεί να μετατεθεί τον Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των ειδικών μισθολογίων, οι θεσμοί έχουν ζητήσει «πάγωμα» των ωριμάνσεων για τη διετία 2016-2018. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης