«Άγγιξε» τα 50 δολάρια το αργό πετρέλαιο

«Άγγιξε» τα 50 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Στα 49,48 δολάρια το βαρέλι «έκλεισε» η τιμή του «μαύρου χρυσού» - «Έσπασε» για πρώτη φορά μετά από μήνες το «φράγμα» των 50 δολαρίων στη διάρκεια της συνεδρίασης

«Άγγιξε» τα 50 δολάρια το αργό πετρέλαιο
Το ψυχολογικό όριο των 50 δολαρίων ανά βαρέλι «άγγιξε» η τιμή του αργού πετρελαίου στη συνεδρίαση της Πέμπτης, «κλείνοντας» τελικά στα 49,48 δολάρια, με απώλειες της τάξης του 0,2%. Στη διάρκεια της ημέρας ξεπέρασε τα 50 δολάρια, γεγονός που αποτυπώνει τις διαθέσεις των επενδυτών, μετά την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Το αργό τύπου Brent παραδόσεως Ιουλίου, σημείωσε πτώση 15 σεντς ή 0,3% στα 49,59 δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,23 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση της τάξης των 2 εκατ..

Παράλληλα, η παραγωγή της Νιγηρίας καταγράφει χαμηλό 20 ετών, ενώ η Βενεζουέλα αγωνίζεται να διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής, εν μέσω εκτεταμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων. Στον Καναδά η παραγωγή συρρικνώθηκε το προηγούμενο διάστημα λόγω των εκτεταμένων δασικών πυρκαγιών οι οποίες έχουν πλέον τεθεί υπό έλεγχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης