Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Μέσα στον Ιούνιο η συμφωνία για το Ελληνικό

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Μέσα στον Ιούνιο η συμφωνία για το Ελληνικό

Tόνισε ότι τα ουσιώδη ζητήματα της σύμβασης και το τίμημά της δεν είναι δυνατό να αλλάξουν, εξηγώντας ότι το ζητούμενο από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Μέσα στον Ιούνιο η συμφωνία για το Ελληνικό
Μέσα στον Ιούνιο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του Ελληνικού, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα ουσιώδη ζητήματα της σύμβασης και το τίμημά της δεν είναι δυνατό να αλλάξουν, εξηγώντας ότι το ζητούμενο από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις.

«Πιστεύει ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να λυθούν τα θέματά μας» καθώς πρόκειται για «μεγάλο έργο», δήλωσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι πιθανό εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας είναι τα προβλήματα και οι ενστάσεις που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κλείσιμο
«Αν δεν υπάρξει συναίνεση κατ' αρχήν των τοπικών κοινωνιών, τόσο μεγάλο έργο δεν μπορεί να προχωρήσει», είπε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. «Η πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε, θέλουμε όμως με το τελικό προχωράμε να έχουν λυθεί οι ανησυχίες και οι ενστάσεις», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στη σύσταση του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Πιτσιόρλας έκανε λόγο για θετική εξέλιξη, λέγοντας πως η Ελλάδα οφείλει να «κάνει τα πάντα» ώστε να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία της, καθώς αυτό αποτελεί «κλειδί» για την έξοδο από τη λιτότητα που έχει φέρει η κρίση.

«Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να βγούμε από την κρίση», που οδηγεί στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «γενναίο» τον Αλέξη Τσίπρα που παίρνει δύσκολες αποφάσεις, προσθέτοντας ότι δεν κρατά πικρία για τους υπουργούς Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και Ενέργειας Πάνο Σκουρλετη και τα όσα έχουν καταλογίσει στον ίδιο και το ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, επαναβεβαίωσε την αισιοδοξία του ότι το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ θα πετύχει το στόχο για εισπράξεις 6 δισεκατομμυρίων ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το 2018.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης