Με οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη

Με οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 645 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,57% με τον συνολικό τζίρο των συναλλαγών να υποχωρεί σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις

Με οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη
Πάνω από τις 640 μονάδες κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι εισηγμένες ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τριμήνου, οι τράπεζες περιμένουν την επαναφορά του waiver στα ελληνικά ομόλογα, ενώ το «συμπληρωματικό» Μνημόνιο υποδεικνύει νέα προαπαιτούμενα και ιδιωτικοποιήσεις.

Η αγορά, έχει διάφορα θέματα να αποτιμήσει, ωστόσο, η κίνηση των τραπεζών παραμένει σε επίπεδο trading, με τις Εθνική και Πειραιώς να παραμένουν κάτω από τις τιμές της αύξησης κεφαλαίου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών θα βελτιωθεί σημαντικά.

Η ανοδική πορεία, λόγω Eurogroup, ολοκληρώθηκε, ωστόσο, η έκβαση της συνεδρίασης ανοίγει έναν νέο κύκλο, θετικών εξελίξεων, που είναι πιθανό να οδηγήσουν ακόμα υψηλότερα τον Γενικό Δείκτη. Αφενός οι θετικές αποτιμήσεις από τους οίκους αξιολόγησης, Moody's και Fitch, που θεωρούν credit positive τη συμφωνία, αν και προειδοποιούν για νέα προβλήματα μακροπρόθεσμα, κι αφετέρου, η επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ, είναι δύο στοιχεία που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν «καύσιμα» για την ανοδική συνέχεια του Χρηματιστηρίου, σε συνδυασμό, πολύ πιο μακροπρόθεσμα, με την εκταμίευση της δόσης μετά το καλοκαίρι.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 645 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,57% με τον συνολικό τζίρο των συναλλαγών να υποχωρεί σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις αφού δεν ξεπέρασε τα 85 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης