Fitch: Δύσκολα επιτεύξιμος ο στόχος πλεονάσματος 3,5%

Fitch: Δύσκολα επιτεύξιμος ο στόχος πλεονάσματος 3,5%

Σε report του, ο οίκος θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα δύσκολα εκ πολιτικής άποψης μέτρα

Fitch: Eurogroup agreement eases liquidity risk, but offers little debt relief
Συγκρατημένα απαισιόδοξος εμφανίζεται ο οίκος Fitch σε report του αναφορικά με τη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup, υποστηρίζοντας ότι η παροχή του πρώτου μέρους της δόσης θα αποτρέψει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη με έλλειψη ρευστότητας.

Ταυτόχρονα, όμως, θέτει υπό αμφισβήτηση τόσο τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα δύσκολα εκ πολιτικής άποψης μέτρα, ενώ θεωρεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Κλείσιμο

«Με οριακή εμπροσθοβαρή ελάφρυνση του χρέους η ελληνική κυβέρνηση πιθανώς να δυσκολευθεί να θέσει σε λειτουργία τα πολιτικά δύσκολα μέτρα που απαιτούνται για να εφαρμοστεί το φιλόδοξο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου ο κίνδυνος μη εφαρμογής παραμένει υψηλός»
, τονίζει ο οίκος.

Στα θετικά για την Ελλάδα το γεγονός ότι η πρώτη δόση των 7,5 δισ. ευρώ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αποπληρωμής για Ιούνιο και Ιούλιο προς ΔΝΤ και ΕΚΤ, ενώ η επόμενη «μεγάλη δόση» αποπληρωμής προς την ΕΚΤ είναι τον Απρίλιο του 2017.

Κατά τον οίκο η χθεσινή συμφωνία αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει «βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σε πλήρη αντίθεση με την ένταση του περασμένου καλοκαιριού».


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης