Ακόμη σχεδιάζουν χαλάρωση των capital controls...10 μήνες μετά

Ακόμη σχεδιάζουν χαλάρωση των capital controls...10 μήνες μετά

Τι θα ισχύει για τα χρήματα που είναι σε θυρίδες και στρώματα

Ακόμη σχεδιάζουν χαλάρωση των capital controls...10 μήνες μετά
Προς περαιτέρω ουσιαστική χαλάρωση των capital controls
οδεύει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις ευρωπαϊκές αρχές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η τεχνική προετοιμασία ώστε να δοθεί πλήρης ελευθερία κινήσεων στο «νέο χρήμα», δηλαδή στα κεφάλαια που θα επιστρέψουν στις τράπεζες και στις εισαγωγές, έχει ολοκληρωθεί.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», επιτελικά τραπεζικά στελέχη αναφέρουν ότι η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα στη χαλάρωση των capital controls, έναν χρόνο μετά την επιβολή τους,

Να σημειωθεί ότι ακόμη ένα θετικό μήνυμα, αποτελεί η πιθανή απόφαση της ΕΚΤ στην επόμενη συνεδρίασή της στις 2 Ιουνίου για επαναφορά του waiver στους ελληνικούς τίτλους -εξέλιξη που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση. Τι σημαίνει αυτό; Την επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε για τα ελληνικά ομόλογα μέχρι τις αρχές του 2015, την κατ' εξαίρεση, δηλαδή, αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση (εξαιτίας της χαμηλής πιστοληπτικής τους ικανότητας) στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών. Η χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων προγραμματίζεται από την κυβέρνηση να γίνει αμέσως μετά την επαναφορά της εξαίρεσης των ελληνικών τίτλων από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με τις αλλαγές που προωθούνται, κάθε νέο ευρώ που θα μπαίνει στο τραπεζικό σύστημα, για παράδειγμα από θυρίδες, στρώματα κλπ, θα είναι ελεύθερο να μετακινείται χωρίς κανέναν περιορισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης