Σπίρτζης: Η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες

«Τι να πουλήσουμε από αυτές τις εταιρείες;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες
Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην πώληση των αστικών συγκοινωνιών, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης
, τονίζοντας πως δεν «υπάρχει η βούληση» για κάτι τέτοιο.

Σε δηλώσεις του στον Real Fm, ο αρμόδιος υπουργός αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση ή κάποιο στέλεχός της έχει αναφερθεί σε πώληση των συγκοινωνιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιος είπε ότι θα ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές μεταφορές;». 

Κλείσιμο
Συνεχίζοντας δήλωσε: «Τι να πουλήσουμε από αυτές τις εταιρείες; Ο ΟΑΣΑ έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο, εκτός από την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ; Η ΟΣΥ που είναι τα λεωφορεία, τι να πουλήσουμε, τα χρέη που βρήκαμε; Τα δεκάδες εκατομμύρια χρέη, τα χαλασμένα λεωφορεία που βρήκαμε, μία άθλια δομή και μία ρουσφετολογική κατανομή του προσωπικού ακόμα και στο θέμα των ειδικοτήτων από τους στρατούς που είχε φτιάξει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;».

Ωστόσο, οι αστικές συγκοινωνίες περιλαμβάνονται στην αρχική λίστα των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου και έχουν συμπεριληφθεί στο νέο Ταμείο. Η κυβέρνηση έχει αναφερθεί σε «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, δίχως να έχει διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί και πώς θα το πετύχει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης