Welt: Ο Σόιμπλε θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης

Welt: Ο Σόιμπλε θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν αποκλείεται να το επιχειρήσει, μέχρι να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ

Welt: Ο Σόιμπλε θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης
«Μπλόκο» στην εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα ίσως προσπαθήσει να βάλει στο αποψινό, κρίσιμο Eurogroup για την χώρα μας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt η οποία σε νέο δημοσίευμά της τονίζει πως σήμερα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν αποκλείεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να επιχειρήσει να καθυστερήσει την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, μέχρι να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ. 

Εντούτοις, όπως επισημαίνει η εφημερίδα και μεταδίδει η Deutsche Welle, με αυτή την τακτική ο κ. Σόιμπλε ενδέχεται να απομονωθεί μακροπρόθεσμα εντός της Ευρωζώνης, καθώς κανείς δεν θέλει την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης.

Κλείσιμο
Ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πάντως εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες αρκετά αισιόδοξος όσον αφορά την έκβαση του σημερινού Eurogroup. Την αισιοδοξία αυτή μετέφερε χθες και κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο και η εκπρόσωπός του. Το υπουργείο Οικονομικών βέβαια δεν χάνει την ευκαιρία να επαναλαμβάνει την ίδια ώρα ότι για τη γερμανική κυβέρνηση το θέμα του χρέους δεν είναι της παρούσης.

Διότι δεν είναι μόνον η σθεναρή αντίσταση πολλών βουλευτών του κόμματός τους, των Χριστιανοδημοκρατών, σε οποιαδήποτε νέα παραχώρηση έναντι της Ελλάδας. Ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους θα έδινε τροφή και στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο εμφανίζεται πλέον να συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις διψήφια ποσοστά. Γι' αυτό και ο κ. Σόιμπλε επιμένει ότι οποιαδήποτε απόφαση για το χρέος θα πρέπει να ληφθεί μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, μετά το 2018 δηλαδή, όταν θα έχουν περάσει και οι γερμανικές εκλογές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης