Θρίλερ στις Βρυξέλλες παρότι η κυβέρνηση δίνει ό,τι της ζητάνε

Θρίλερ στις Βρυξέλλες παρότι η κυβέρνηση δίνει ό,τι της ζητάνε

Δεν προβλέπεται για σήμερα η λεγόμενη τεχνική συμφωνία - Μετά τα μεσάνυχτα αναμένονται εξελίξεις

Θρίλερ στις Βρυξέλλες παρότι η κυβέρνηση δίνει ό,τι της ζητάνε
Έντονη φημολογία υπάρχει στις Βρυξέλλες για επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο στην σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group, του τεχνικού προπαρασκευαστικού οργάνου του Eurogroup
, που ξεκίνησε στις 18:00 ώρα Βρυξελλών (19:00 ώρα Ελλάδος).

Τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων οικονομικών της
Ευρωζώνης
Κλείσιμο
αναμένεται να έρθουν σε συμφωνία στις αποψινές τους διαβουλεύσεις για το πρώτο πακέτο ύψους 5,4 δισ. ευρώ, τα οποίο συμφωνήθηκαν στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους τις προηγούμενες εβδομάδες στο Αμστερνταμ και ανακοινώθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, αναμένεται να υπάρξει συμφωνία και στον μηχανισμό εφεδρικών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Eurogroup είχε ανακοινώσει ήδη από την Δευτέρα την αρχική συμφωνία που υπήρχε για την ελληνική πρόταση του μηχανισμού «κόφτη» και πλέον παρέμενε να συζητηθούν και να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες του.   

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως το πρώτο θέμα συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες θα είναι το ελληνικό χρέος και θα λάβουν μέρος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
αλλά και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). Ο διάλογος τους θα επικεντρωθεί γύρω από την πρόταση του ESM για αγορά μέρους των δανείων της Ελλάδας από το ΔΝΤ με υψηλό επιτόκιο, στον ESM.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης