Βερολίνο: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Αθήνα

Βερολίνο: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Αθήνα

«Είμαστε κοντά σε μια συνολική βιώσιμη λύση, που περιλαμβάνει τόσο το δημοσιονομικό όσο και το προληπτικό πακέτο», λέει πηγή του γερμανικού ΥΠΟΙΚ

Βερολίνο: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Αθήνα
Σε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα αναμένεται να καταλήξει το Eurogroup
της 24 Μαΐου, σύμφωνα με την Deutsche Welle η οποία σε νέο δημοσίευμά της για την ελληνική κρίση τονίζει πως στο Βερολίνο υπάρχει αισιοδοξία για την Αθήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Βερολίνο θεωρεί βέβαιη την επίτευξη συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup, ενώ σημειώνεται πως φαίνεται ότι υπάρχει «επί της αρχής συμφωνία» και επί του πακέτου των προληπτικών μέτρων.

Κλείσιμο
«Είμαστε κοντά σε μια συνολική βιώσιμη λύση, που περιλαμβάνει τόσο το δημοσιονομικό όσο και το προληπτικό πακέτο», επιβεβαίωσε μιλώντας στη DW πηγή του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο.

Δεδομένου ότι ο
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος και για τη συμμετοχή του Ταμείου -που θέτει, ως γνωστόν, ως όρο συμμετοχής του αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους- θα πρέπει να θεωρείται επίσης βέβαιο ότι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα υπάρξει και ένα περίγραμμα συμφωνίας για το χρέος, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

«Το πόσο "προχωρημένη" θα είναι αυτή η συμφωνία, κατά πόσον δηλαδή θα εξειδικεύονται πιθανά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, φαίνεται πως αποτελεί αντικείμενο των εν εξελίξει συζητήσεων και διαπραγματεύσεων ενόψει της 24ης Μαΐου», αναφέρει η DW και προσθέτει: «Το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσδιορίζει χρονικά την απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ "εντός της χρονιάς", υποδηλώνει πιθανότατα, σύμφωνα με αναλυτές, ότι η λύση που θα παρουσιαστεί στο ερχόμενο Eurogroup να μην ικανοποιεί ακόμη πλήρως το Ταμείο και πως οι σχετικές συζητήσεις θα απαιτήσουν προφανώς περισσότερο χρόνο».

Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά το θέμα του χρέους, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει στις σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος τόνισε τη Δευτέρα ότι ενδεχόμενα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μπορεί να υπάρξουν, «αν χρειαστεί», στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος, και συνεπώς όχι πριν το 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης