Ευρωκοινοβούλιο: Ποιοι τάχθηκαν υπέρ της ελάφρυνσης χρέους

Ευρωκοινοβούλιο: Ποιοι τάχθηκαν υπέρ της ελάφρυνσης χρέους

Ορισμένοι ευρωβουλευτές κατηγόρησαν το ΔΝΤ ότι επιδεικνύει υπερβολική αυστηρότητα σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ενώ οι εκπρόσωποι του ΕΛΚ υπογράμμισαν την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις

Ευρωκοινοβούλιο: Ποιοι τάχθηκαν υπέρ της ελάφρυνσης χρέους
Στο πλαίσιο συζήτησης στην ολομέλεια του ΕΚ την Τρίτη το απόγευμα για την κατάσταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης, οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλιστών, της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, των Πρασίνων, αλλά και των Ευρωπαίων Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών προειδοποίησαν τους πιστωτές της Ελλάδας και το ΔΝΤ να μην επιβάλλουν άλλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα και τάχθηκαν υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές κατηγόρησαν το ΔΝΤ ότι επιδεικνύει υπερβολική αυστηρότητα σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ενώ οι εκπρόσωποι του ΕΛΚ υπογράμμισαν την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις.

Στη σημερινή ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε επίσης ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος Κύρτσος, μέλος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και η Μαρία Σπυράκη, μέλος της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κλείσιμο
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως "για την λύση του ελληνικού προβλήματος, η κυβέρνηση Τσίπρα επέλεξε και πάλι την εύκολη λύση, την αύξηση της φορολογίας. Το πρόγραμμα δυστυχώς δεν είναι βιώσιμο και τον επόμενο Οκτώβριο ίσως χρειαστούν νέα μέτρα.Το χρέος για το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελεί ‘’το τελευταίο φύλλο συκής’’ μιας αποτυχημένης διαπραγμάτευσης. Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους".

"Ύστερα από απαίτηση του Δ.Ν.Τ., η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρέμβασης και την προετοιμασία των λεγόμενων προληπτικών μέτρων για το 2018", ανέφερε ο Γ.Κύρτσος και έκανε λόγο για αριστερό λαϊκισμό.

Αλλαγή στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής για την Ελλάδα με λιγότερους φόρους και μικρότερες δαπάνες, ζήτησε η Μαρία Σπυράκη. Μνημείο οικονομικής υποτέλειας και επιβολής οικονομικής ισχύς εις βάρος της Ελλάδας", χαρακτήρισε τη χτεσινή απόφαση του Eurogroup ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής και υπογράμμισε ότι "ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρέδωσε τα κλειδιά του υπουργείου του, παρέδωσε τα κλειδιά της ελληνικής Βουλής και από δω και πέρα θα αποφασίζουν οι δανειστές, νομοθετώντας και τυπικά, με Προεδρικά Διατάγματα, τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης