Σάλλας: Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο να τις ψηφίζει

Σάλλας: Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο να τις ψηφίζει

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει δημόσια και ουσιαστικά τη θέση του, τονίζει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και επισημαίνει την ανάγκη των ιδιωτικοποιήσεων και της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα 

Σάλλας: Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο να τις ψηφίζει
Την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς δεν αρκεί μόνο η ψήφισή τους, τονίζει σε συνέντευξή του στους «Financial Times», ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

«Το πραγματικό ζήτημα είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα, η κυβέρνηση να ενισχύσει τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα και να περιοριστεί ο ρόλος του κράτους στην οικονομία» τονίζει ο κ. Σάλλας, μιλώντας στην ανταποκρίτρια των «F.T.» στην Ελλάδα.

Προσθέτει ακόμη ότι η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να υπάρξει προσέλκυση επενδύσων, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν υπάρξει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα.

Κλείσιμο
«Η προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η ανάκτηση της σταθερότητας και η επιστροφή των επενδυτών. Αυτό με την σειρά του θα επιτρέψει στο τραπεζικό σύστημα να ανακάμψει και να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην επιστροφή στην ανάπτυξη», εκτίμησε ο κ. Σάλλας.

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε ότι η κυβέρνηση και κυρίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν δημόσια και ουσιατικά τη θέση τους. «Η κυβέρνηση κάνει βήματα προς τα μπρος, για παράδειγμα στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει ξεκάθαρο ποια είναι η πολιτική που εφαρμόζεται. Είναι ωραίο να λέει ο κάθε υπουργός την άποψη του, αλλά πρέπει να υπάρξει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στην ανάκτηση του χαμένου εδάφους» σημείωσε.

Πάντως διατηρεί την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ τονίζει ότι μόλις επέλθει συμφωνία με τους δανειστές οι ελληνικές τράπεζες «θα απελευθερωθούν για να προχωρήσουν στο ξεσκαρτάρισμα των NPLs και στην χορήγηση κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία. Υπάρχει μεγάλη συσσωρευμένη ζήτηση από επενδυτές και δεν είναι απλά hedge funds».

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια μάχη για να αυξήσουμε τον πλούτο της χώρας. Έχουμε γίνει μια χώρα όπου μόλις το ένα τρίτο του πληθυσμού εργάζεται σε παραγωγικές δραστηριότητες. Πρέπει να στηρίξουν όλους τους υπόλοιπους, τους υπαλλήλους του δημοσίου, τους συνταξιούχους και τους ανέργους», κατέληξε ο κ. Σάλλας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης