Χάρης Γεωργιάδης: To στοίχημα για την κυπριακή οικονομία είναι η σοβαρότητα

Χάρης Γεωργιάδης: To στοίχημα για την κυπριακή οικονομία είναι η σοβαρότητα

Οι οίκοι αξιολόγησης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θέλουν να δουν πως θα παραμείνουμε σοβαροί και υπεύθυνοι και μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου

Χάρης Γεωργιάδης: To στοίχημα για την κυπριακή οικονομία είναι η σοβαρότητα
Το κλειδί που θα επιτρέψει την περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητα της κυπριακής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης αποτελεί, σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, η διατήρηση της σταθερής πορείας, που έχει οδηγήσει σήμερα σε ένα καθοριστικό σταυροδρόμι.

Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, είναι «να κρατήσουμε σταθερή την πορεία, να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση την μεταρρυθμιστική προσπάθεια αλλά και τη συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών για να δημιουργήσουμε αυτό το υπόβαθρο που θα σπρώξει την οικονομία μας μπροστά». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία των περαιτέρω αναβαθμίσεων και επίτευξης τελικά της λεγόμενης επενδυτικής βαθμίδας κάτι που θα μείωνε αισθητά, όπως επισήμανε, «το συνολικό κόστος δανεισμού για την Δημοκρατία και θα απελευθέρωνε πολύτιμους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Οι οίκοι αξιολόγησης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θέλουν να δουν πως θα παραμείνουμε σοβαροί και υπεύθυνοι και μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου.

Κλείσιμο
Επισήμανε πως «έχουμε αφήσει πίσω την ύφεση, είμαστε ξανά σε ανάπτυξη, βλέπουμε πως ακόμη και η ανεργία καταγράφει επιτέλους σημαντική μείωση, τον υψηλότερο ρυθμό μείωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη» και παράλληλα «έχουμε σταθεροποιήσει και το τραπεζικό σύστημα και τα δημόσια οικονομικά». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης