Χρηματίστηριο Αθηνών: Κέρδη 1,94% στο κλείσιμο

Χρηματίστηριο Αθηνών: Κέρδη 1,94% στο κλείσιμο

Η αγορά έφθασε μέχρι και τις 604 μονάδες, έχοντας ως οδηγό τις τραπεζικές μετοχές για να κλείσει τελικά στις 601 μονάδες με άνοδο 1,94%

Χρηματίστηριο Αθηνών: Κέρδη 1,94% στο κλείσιμο
Tα hedge funds που κάνουν μόνο trading στην Ελλάδα "έσπρωξαν" ανοδικά την αγορά, ψάχνοντας πρόθυμους επενδυτές να ακολουθήσουν την κερδοσκοπία. Η αγορά έφθασε μέχρι και τις 604 μονάδες, έχοντας ως οδηγό τις τραπεζικές μετοχές για να κλείσει τελικά στις 601 μονάδες με άνοδο 1,94%.

Πρόκειται μόνο για trading, εν όψει της επικείμενης συμφωνίας, καθώς είναι αντιληπτό στον καθένα, ότι, η Ελλάδα είναι μια μη επενδύσιμη χώρα, με αυτούς τους φόρους που έχουν επιβληθεί.

Στην άνοδο βοηθάει σαφώς και η άκρως θετική έκθεση της Morgan Stanley για τις τράπεζες, η οποία προβλέπει άνοδο έως και 90%, λόγω της επικείμενης συμφωνίας. Οι περισσότεροι αναλυτές άλλωστε έχουν ως βασικό σενάριο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, γεγονός που φάνηκε από την άνοδο της χθεσινής συνεδρίασης.

Κλείσιμο
Η UBS δίνοντας ποσοστό 50%-60% χωρίς να αποκλείει όμως το ρίσκο του Grexit στο οποίο δίνει 20-30%. Ταύρος για ελληνικά ομόλογα και τραπεζικές μετοχές εμφανίζεται και η Morgan Stanley καθώς εκτιμά ότι τα ομόλογα μπορούν να ανέβουν στο 81,λόγω αγορών από την ΕΚΤ και αναδιάρθρωσης του χρέους.

Στην ουσία η αγορά και οι επενδυτές είναι περιμένουν την 9η Μαϊου, προσδοκόντας σε μια συμφωνία, αν όχι στο Eurogroup της Δευτέρας, εντός του μήνα, με πιθανότερη την 24η Μαϊου, όπως διαβλέπουν πλέον οι «παίκτες» της διαπραγμάτευσης.

Τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, όσο και οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις στην Ευρωζώνη, η Γαλλία και η Γερμανία (δια στόματος των υπουργών Οικονομικών τους), διαμηνύουν ότι πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό και τονίζουν την πρόθεσή τους να κλείσει η συμφωνία άμεσα ώστε να αποφευχθεί άλλο ένα «καυτό» καλοκαίρι.

Ο συνολικός τζίρος στα 72 εκατ.ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης