Τόμσεν αντί για Λαγκάρντ στο Eurogroup της Δευτέρας

Τόμσεν αντί για Λαγκάρντ στο Eurogroup της Δευτέρας

Πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν δεν θα παρευρεθεί η διευθύντρια του ΔΝΤ και θα την εκπροσωπήσει ο Πολ Τόμσεν

Τόμσεν αντί για Λαγκάρντ στο Eurogroup της Δευτέρας
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τα κεντρικά του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ
δεν θα παρευρεθεί στο
Eurogroup της Δευτέρας για την Ελλάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την διευθύντρια του ΔΝΤ θα εκπροσωπήσει στην συνεδρίαση ο Πολ Τόμσεν.

Κλείσιμο
Αν πάντως επιβεβαιωθεί η απουσία της κυρίας Λαγκάρντ από το ιδιαίτερα κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας θα αποτελεί αναμφίβολα μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τους υπόλοιπους θεσμούς που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup της 9ης Μαΐου που ανακοινώθηκε σήμερα, η συνεδρίαση θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά  στην πορεία των συζητήσεων για την χώρα μας. 

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την ίδια ατζέντα, δεν διαφαίνεται πως θα υπάρξει τελική συμφωνία, αλλά η 9η Μαΐου θα αποτελέσει μάλλον την αφετηρία των συζητήσεων μέχρι το επόμενο Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο για τις 24 Μαΐου, για το οποίο Αθήνα και ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταθέτουν ήδη τις ελπίδες τους.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την ατζέντα, πρέπει να επιλυθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και τα δύο ακανθώδη προβλήματα που έχουν ανακύψει. Και αν για τα μέτρα έχει υπάρξει ήδη συμφωνία επί της αρχής, το ζήτημα είναι πλέον και το πόσο σύντομα προλαβαίνει να κλείσει συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ ήδη «στεγνώνει» από ρευστότητα η χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης