Πώς την «πατάνε» όσοι έχουν εισόδημα και από μισθό και «μπλοκάκι»

Πώς την «πατάνε» όσοι έχουν εισόδημα και από μισθό και «μπλοκάκι»

Τα «μυστικά» του νέου φορολογικού συστήματος- Ποιά εισοδήματα πληρώνουν περισσότερα

Πώς την «πατάνε» όσοι έχουν εισόδημα και από μισθό και «μπλοκάκι»
             Αλλάζει ο φόρος για όσους δηλώνουν ταυτόχρονα εισοδήματα και από μισθωτές υπηρεσίες και από «μπλοκάκι» με το νέο σύστημα που θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2016.

              Όσοι έχουν μικρά και μικρομεσαία εισοδήματα και από τις δύο πηγές θα πληρώνουν λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα, αλλά όσοι δηλώνουν πάνω από 20-30.000 ευρώ το χρόνο θα επιβαρυνθούν πληρώνοντας αρκετά περισσότερα γιατί θα φορολογούνται με υψηλότερους συντελεστές.

               Οι φοροελαφρύνσεις φθάνουν μέχρι τα επίπεδα ετησίου εισοδήματος των 20.000-30.000 ευρώ, ανάλογα με το εάν οι μισθοί είναι περισσότεροι ή λιγότεροι από το 50% του συνολικού εισοδήματος.

Κλείσιμο
              Αντιθέτως, για όσους αποκτούν μικτά εισοδήματα μεσαίου ή μεγάλου ύψους προκύπτουν επιβαρύνσεις λόγω της ανόδου του συνόλου σχεδόν των εισοδημάτων από επιχειρηματικές δραστηριότητες σε φορολογικά κλιμάκια όπου ισχύουν συντελεστές φόρου 29%-45%, σημαντικά υψηλότεροι από το 26% - 33% που προβλέπει η ισχύουσα σήμερα αυτοτελής κλίμακα φορολόγησης των συγκεκριμένων εισοδημάτων.
             Δείτε αναλυτικούς πίνακες και παραδείγματα κάνοντας κλικ εδώ :
http://www.money-money.gr/news/ti-foro-tha-plirosete-an-echete-isodima-ke-apo-mistho-ke-apo-blokaki-kerdismeni-ke-chameni/1066

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης