Παραμένει το χάσμα στα κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς

Παραμένει το χάσμα στα κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς

Την Τετάρτη τα σπουδαία με Βελκουλέσκου – Συμφώνησαν ότι διαφωνούν, αλλά γράφουν κείμενα με τους θεσμούς – Αξεπέραστο εμπόδιο το ΔΝΤ

Παραμένει το χάσμα στα κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς
Με καταγραφή διαφωνιών και χωρίς σημαντική πρόοδο τελείωσε στις 22:00 η συνάντηση Τσακαλώτου
– θεσμών. «Δεν έχουμε δεχτεί τα πρόσθετα μέτρα, ούτε εκείνη δέχονται το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο» έλεγε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την εξάωρη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των θεσμών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι μορφή θα πάρουν τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ, κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου έλεγε «κατ' αρχάς η κυβέρνηση δεν τα έχει δεχτεί ακόμα», ενώ σε ερώτηση για το αν υπήρξε συμφωνία με τους δανειστές στα μέτρα για το αφορολόγητο και τις αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, που προβλέπει το νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση, τόνισε ότι ισχύουν ακόμα όσα έλεγε ο υπουργός Οικονομικών στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ότι δηλαδή είναι κείμενο υπό διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Κλείσιμο
Πάρα πολύ καλά, έλεγαν κυβερνητικές πηγές, ότι πήγε η συζήτηση για το νέο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τονίζοντας ότι «το ΔΝΤ
δεν ασχολείται και δεν έχει περιλάβει σχετικό κεφάλαιο στο σχέδιο αξιολόγησης που είχε ετοιμάσει», τονίζοντας μάλιστα ότι πλέον γράφονται τα κείμενα της συμφωνίας για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Σε ερώτηση για το αν θα περιληφθούν στο ταμείο και η ΔΕΗ και άλλες ενεργειακές ΔΕΚΟ
, όπως προέβλεπε η συμφωνία του Αυγούστου, ουσιαστικά το απέρριψε λέγοντας ότι «έχουμε προχωρήσει πολύ από τότε και έχει γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε στρατηγικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και μη».

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Τετάρτης, όπου θα δώσει το παρόν στην συνάντηση και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης