Έκτακτη ενημέρωση του ΔΝΤ από Τόμσεν-Βελκουλέσκου για Ελλάδα

Έκτακτη ενημέρωση του ΔΝΤ από Τόμσεν-Βελκουλέσκου για Ελλάδα

Ο κύριος Τόμσεν, επανέλαβε ότι για την συμμετοχή του ΔΝΤ σ' ένα τρίτο πρόγραμμα απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει η δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Έκτακτη ενημέρωση του ΔΝΤ από Τόμσεν-Βελκουλέσκου για Ελλάδα
Σε εκτενή ενημέρωση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα προχώρησαν ο Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου, λίγο πριν φτάσει στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το κρίσιμο ραντεβού με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα) της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο κύριος Τόμσεν και η κυρία Βελκουλέσκου τόνισαν ότι τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις παραμένουν κυρίως στο θέμα των «κόκκινων» δανείων και το ασφαλιστικό.

Όπως μετέδιδε το Star, η ανεπίσημη αυτή συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου, διήρκησε 45 λεπτά και έγινε στη σκιά των δύο εκθέσεων του ΔΝΤ που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη και οι οποίες κάνουν λόγο αφενός για ένα νέο, τέταρτο μνημόνιο, το οποίο θέτει ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους, και αφετέρου για πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα μέσα στο 2016.

Ο κύριος Τόμσεν, επανέλαβε ότι για την συμμετοχή του ΔΝΤ σ' ένα τρίτο πρόγραμμα απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει η δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σχετικά με την επίσκεψη Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον, αναμένεται να φθάσει σήμερα το απόγευμα, ωστόσο οι επαφές του έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν αύριο την έδρα του ΔΝΤ.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης