Standard and Poor's: Θετική αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας

Standard and Poor's: Θετική αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας

Επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου στη κλίμακα BB-/B

Standard and Poor's: Θετική αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου στη κλίμακα  BB-/B.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τον Μάρτιο του 2016, αναμένει πως η κυπριακή οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό πέραν του 2% σε πραγματικούς όρους την περίοδο 2016-2019, ενισχύοντας παράλληλα τη δημοσιονομική της θέση και μειώνοντας το δημόσιο χρέος.

«Το ψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει, κατά την άποψή μας, η βασική ανησυχία για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομική επίδοση», σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

Κλείσιμο
«Επιβεβαιώνουμε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη μας αξιολόγηση για την  Κύπρου στο BB-/B». προσθέτει.

«Η θετική προοπτική αντανακλά την άποψή μας ότι θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε την αξιολόγηση αυτή τη χρονιά εάν η οικονομική επίδοση ξεπεράσει τις προσδοκίες μας σε πραγματικούς και ονομαστικούς όρους, συνοδευόμενη από μια μείωση των μη εξυπηρετούμενων περιουσιακών στοιχείων του χρηματοπιστωτικού τομέα», καταλήγει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης