«Καμπάνα» 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα ΙΧ

«Καμπάνα» 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Όποιος λαμβάνει ειδοποιητήρια επιστολή θα πρέπει να προσκομίσει σε ασφαλιστική επιχείρηση και το ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και προαιρετικά την ειδοποιητήρια επιστολή  

«Καμπάνα» 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα ΙΧ
Aκόμα και να τους χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού τους η αστυνομία, κινδυνεύουν όσοι αγνοήσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των ασφαλιστηρίων των αυτοκινήτων τους.

Όπως προβλέπει απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ιδιοκτήτη του οχήματος παρά τις ειδοποιήσεις του υπουργείου Οικονομικών, τότε εντός διμήνου από τη διενέργεια τις διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ασφαλιτών οχημάτων, αποστέλλει τα στοιχεία του οχήματος για το οποίο δεν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και του ιδιοκτήτη του οχήματος, στην αρμόδια στη νομική αρχή προκειμένου να προχωρήσει σε βάρος του η επιβολή των κυρώσεων και των ποινών που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχετικός νόμος είχε ψηφιστεί το 2013, αλλά χάθηκαν τρία χρόνια (και πολλά εκατομμύρια ευρώ για το Δημόσιο), μέχρι να υπογραφεί η απόφαση και να αρχίσει η εφαρμογή του.

Κλείσιμο
Καμπάνα 250 ευρώ

Όπως προβλέπει η αποφαση του υπουργειου Οικονομικων με την οποια αναψε πρασινο φως για σαφαρι όσων κυκλοφορουν στους δρόμους ανασφαλιστοι:

- Το υπουργείο Οικονομικών διενεργεί διασταυρωσεις σε ολες τις βασεις δεδομενων (ΓΓΔΕ, Επικουρικο Κεφαλαιο κλπ) και στη συνεχεια οσοι εντοπιστουν θα λαβουν ραβασακι.

- Ο ιδιοκτήτης οχήματος, ο οποίος λαμβάνει ειδοποιητήρια επιστολή, θα πρεπει να προβαίνει στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος του προσκομίζοντας σε ασφαλιστική επιχείρηση και το ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ και προαιρετικά την ειδοποιητήρια επιστολή.

- Ιδιοκτήτης που δεν υποχρεούται να προβεί σε ασφάλιση του οχήματός του για οποιοδήποτε νόμιμο λόγο, όπως σε περίπτωση που έχει τηρηθεί η υποχρέωση ασφάλισης του οχήματός του ή υπάρχει σύμφωνα με το νόμο απαλλαγή υποχρέωσης από την ασφάλισή του ή μπορεί να τεκμηριωθεί η ακινησία του ή έχει διαπιστωθεί λάθος στα στοιχεία ασφάλισης ή κυκλοφορίας του, απευθύνεται στις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Ασφαλιστική Επιχείρηση, Αστυνομία) προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες κατά λόγο αρμοδιότητας τους ενέργειες για την ενημέρωση των δεδομένων τους και την εν συνεχεία ενημέρωση της Δ.ΗΛΕ.Δ. - από τις ανωτέρω υπηρεσίες - για τον αποχαρακτηρισμό του οχήματος ως ανασφαλιστο.

- Σε περίπτωση μη εμφάνισης και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος, η Δ.ΗΛΕ.Δ. σε εύλογο χρόνο και όχι πέραν διμήνου από τη διενέργεια της διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αποστέλλει τα στοιχεία του οχήματος για το όποιο δεν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη και του ιδιοκτήτη του στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών που προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του Π.Δ. 237/1986.

Σημειωτεον οτι αυτη η διαδικασια θα γινεται δυο φορες το χρονο.



Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης