ΟΟΣΑ: Αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία

ΟΟΣΑ: Αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία

Τονίζει ότι οι οικονομίες της Βραζιλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ επιβραδύνονται και προειδοποιεί ότι ορισμένες αναδυόμενες αγορές βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της μεταβλητότητας των συναλλαγματικών ισοτιμιών

ΟΟΣΑ: Αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία
Ο ΟΟΣΑ μειώνει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας υποστηρίζοντας πως οι οικονομίες της Βραζιλίας, της Γερμανίας και των
ΗΠΑ επιβραδύνονται και προειδοποιεί ότι ορισμένες αναδυόμενες αγορές βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της μεταβλητότητας των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ εκτιμά πως το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3% το 2016, με τον ίδιο ρυθμό όπως και το 2015 και μειωμένο κατά 0,3% σε σχέση με τις προβλέψεις του Νοεμβρίου.

«Οι κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι σημαντικοί» επισημαίνει χαρακτηριστικά στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ και προσθέτει:
Κλείσιμο

«Μερικές αναδυόμενες αγορές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες από τις απότομες διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και από τις επιπτώσεις του υψηλού εσωτερικού χρέους».

Συγκεκριμένα, ο ΟΟΣΑ μειώνει τις προβλέψεις του 2016 τόσο για τις οικονομίες των ΗΠΑ, την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όσο και για τη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες. Η αμερικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 2% φέτος και 2,2% το 2017 ενώ για την γερμανική οικονομία αναμένεται ανάπτυξη 1,3% φέτος και 1,7% το 2017. Για τη για τη Γαλλία προβλέπει ανάπτυξη 1,2% και 1,5% αντίστοιχα.

Για τη Βραζιλία εκτιμά πως είναι η μόνη σήμερα που βρίσκεται σε ύφεση και πρόκειται για μια μια ύφεση που αποδεικνύεται βαθύτερη και πιο παρατεταμένη από αυτή που είχε προβλεφθεί αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης