Ποιοι προλαβαίνουν να «κλειδώσουν» την έξοδο πριν το νέο ασφαλιστικό και τα 67 έτη

Ποιοι προλαβαίνουν να «κλειδώσουν» την έξοδο πριν το νέο ασφαλιστικό και τα 67 έτη

Αφορά κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, μισθωτούς με ασφάλιση ΙΚΑ, καθώς και υπαλλήλους σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Δημόσιο 

Ποιοι προλαβαίνουν να «κλειδώσουν» την έξοδο πριν το νέο ασφαλιστικό και τα 67 έτη
Χιλιάδες ασφαλισμένοι και κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ
, καθώς και υπάλληλοι σε
ΔΕΚΟ
τράπεζες
Κλείσιμο
και Δημόσιο προλαβαίνουν να κλειδώσουν σύνταξη πριν τα 67 έτη.

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος σε γενικές γραμμές αυτοί είναι:

* Οι ασφαλισμένοι που έχουν ηλικία συνταξιοδότησης πριν από τις 19/8/2015 αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης για να κάνουν αίτηση.

* Οι ασφαλισμένοι που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αποχωρήσουν αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 και αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.

* Οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή με συμπληρωμένη την ηλικία αποχώρησης και του χρόνου ασφάλισης πριν από τις 19/8/2015.

* Οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την ηλικία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη πριν από τις 19/8/2015 και επιλέγουν να αποχωρήσουν αργότερα.

* Οι ασφαλισμένοι που βάσει νόμου εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας και συνταξιοδοτούνται με τις παλιές διατάξεις. (βαρέα, υπερβαρέα ναυτικοί, υπηρεσίες καθαριότητας ΟΤΑ, γονέας με ανάπηρο παιδί

Για όλες αυτές τις κατηγορίες οι μεταβατικές διατάξεις που ισχύουν στα όρια ηλικίας επιτρέπουν στους ασφαλισμένους να ανοίξουν νωρίτερα την πόρτα της εξόδου και να αποφύγουν τα νέα μέτρα που φέρνει το ασφαλιστικό ως προς τον υπολογισμό των συντάξεων αλλά και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που έρχονται για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης