Πώς θα αλλάξουν οι αστικές συγκοινωνίες - Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Πώς θα αλλάξουν οι αστικές συγκοινωνίες - Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Θεωρείται η μόνη ασφαλής λύση για την καταπολέμηση της αιμορραγίας εσόδων από την μη ακύρωση των εισιτηρίων

Πώς θα αλλάξουν οι αστικές συγκοινωνίες - Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο
To σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ που αποτελεί μνημονιακή επιταγή καλούνται να υλοποιήσουν οι νέες διοικήσεις των αστικών συγκοινωνιών.

Πρόσφατα, συγκροτήθηκε η Επιτροπή που θα αναλάβει να εξειδικεύσει το action plan που είχε εκπονήσει η προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΑ και με μικρές αλλαγές υιοθέτησε η νυν πολιτική ηγεσία. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν ο νέος Πρόεδρος του OAΣΑ, οι διευθύνοντες σύμβουλοι σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών, Υποδομών και Εσωτερικών.

Πάντως, στο υπουργείο Υποδομών θεωρούν ότι για να γυρίσουν σελίδα οι συγκοινωνίες, είναι αναγκαία η είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών των υπουργείων για λογαριασμό των οποίων οι αστικές συγκοινωνίες μεταφέρουν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Πριν λίγους μήνες η απερχόμενη διοίκηση του ΟΑΣΑ υπό τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσίου και του υπουργείου Εργασίας για αναδρομικές οφειλές ύψους 186 εκατ.

Εισπράττοντας μέρος των εσόδων αυτών, το υπουργείο εκτιμά ότι θα μπορέσει να καλύψει τμήμα της «μαύρης» τρύπας των 100 εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στις συγκοινωνίες. Θα ακολουθήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2017 και θεωρείται η μόνη ασφαλής λύση για την καταπολέμηση της αιμορραγίας εσόδων από την μη ακύρωση των εισιτηρίων καθώς και η ολοκλήρωση του έργου της τηλεματικής με την ένταξη στο σύστημα 1.000 στάσεων ένα έργο που αναμένεται να παραδοθεί στον ΟΑΣΑ από την κοινοπραξία Ιντρακάτ-Ιντρασόφτ τον Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης