Οι συνήθεις ελιγμοί Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό: Τώρα προτείνει μεταβατική περίοδο

Οι συνήθεις ελιγμοί Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό: Τώρα προτείνει μεταβατική περίοδο

Η τριετής περίοδος αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες - Η έκπτωση θα ξεκινά από 50% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και θα απομειώνεται - Σαφέστερη πρόταση ζητούν οι εκπρόσωποι των επιστημόνων - Καλούν σε νέα συγκέντρωση την Παρασκευή - Δείτε παραδείγματα 

Οι συνήθεις ελιγμοί Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό: Τώρα προτείνει μεταβατική περίοδο
Βελτιωμένη πρόταση για μεταβατική περίοδο τριών ετών κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος
 
στους κλάδους των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών που απέρριψαν τη συνέχιση του διαλόγου για το ασφαλιστικό
προσανατολιζόμενοι σε νέες κινητοποιήσεις. 
Κλείσιμο

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι το 66% των ελεύθερων επαγγελματιών θα έχουν αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός του μετά από την καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. 

Η πρόταση προβλέπει έκπτωση κατά 50% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Η έκπτωση θα απομοιώνεται κλιμακωτά κατά 1% για κάθε 1.000 ευρώ (με εισόδημα για 20.000 η έκπτωση θα ανέρχεται σε 40%, για 30.000 στο 30% κλπ).

Στο τέλος αυτής της μεταβατικής περιόδου θα επανεξεταστούν συνολικά οι συντελεστές ενόψει της απόδοσής τους και του κατά πόσο συνεισέφεραν στην αύξηση της εισφοροδοτικής βάσης.

Ανάλογες εκπτώσεις προβλέπεται να ανακοινωθούν και για τους αγρότες αλλά και για κλάδους επιστημόνων με ιδιαίτερα επαγγελματικά χαρακτηριστικά όπως οι δικηγόροι για τους οποίους θα προβλεφθεί μείωση εισφοράς υπέρ της επικούρισης και του εφάπαξ.

Το κουαρτέτο σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο έχει ενημερωθεί για την πρόθεση της κυβέρνησης που συζητά κατά προτεραιότητα με την κοινωνία για να απαλύνει την επιβάρυνση των ασφαλισμένων από τις εισφορές.

Νωρίτερα συνεδρίαση οι επιστημονικοί κλάδοι, οι εκπρόσωποι των οποίων ζήτησαν μια σαφέστερη πρόταση και ανακοίνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης