Κατρούγκαλος για συντάξεις: Μπορούμε σύντομα να καταλήξουμε σε κάτι καλό για τον τόπο

Κατρούγκαλος για συντάξεις: Μπορούμε σύντομα να καταλήξουμε σε κάτι καλό για τον τόπο

Θα μας τρελάνει ο υπουργός Εργασίας: Έχουμε παράλληλο διάλογο με την ελληνική κοινωνία, δηλώνει - Επιφυλάξεις εξέφρασε το κουαρτέτο

Η κυβέρνηση θυσιάζει τις επικουρικές και σχεδιάζει πλαφόν 2.300 ευρώ στις κύριες συντάξεις
Ανοικτά παραμένουν όλα τα φλέγοντα θέματα του ασφαλιστικού
, (ύψος εθνικής
σύνταξης, η οποία απαιτείται να καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια μετά από 20ετία, αντί 15ετίας, εισοδηματικά κριτήρια, άρνηση αύξησης εισφορών), τα οποία συζητήθηκαν σήμερα με τους επικεφαλής του κουαρτέτο και τον υπουργό Εργασίας,
Γιώργο Κατρούγκαλο
Κλείσιμο
, αναλυτικά και κατ' άρθρον του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Η συζήτηση ήταν αναλυτική και σκληρή», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός μετά το τέλος της συνάντησης, «αλλά προώθησε τα θέματα που θέλει η ελληνική πλευρά και ελπίζουμε να καταλήξει σε κάτι καλό για τον τόπο. Τους ενημερώσαμε ότι έχουμε παράλληλο διάλογο με την κοινωνία για το ασφαλιστικό, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να υπάρξουν αλλαγές», συμπλήρωσε.

 Όπως έγραψε το protothema.gr νωρίτερα το πρωί, ο υπουργός είχε ζητήσει από το κουαρτέτο να του παραδώσει λίστα με τις ενστάσεις που προβάλλει, σε σχέση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ώστε να μη «βγάζει» μία-μία τις διαφωνίες, σε κάθε συνάντηση.

Στη βάση αυτής της ατζέντας που δημιουργήθηκε, εξελίχθηκε η σημερινή συζήτηση. Μετά την αναχώρηση των θεσμών την Παρασκευή (5/2), τα τεχνικά κλιμάκια που θα παραμείνουν, θα συνεχίσουν την επεξεργασία των ανοικτών θεμάτων, βάζοντας ως προτεραιότητα τα φλέγοντα και βγάζοντας από το κάδρο τα μικρότερα. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι θεσμοί επιφυλάχθηκαν να δώσουν τη γνώμη τους και επανέλαβε ότι δεν τέθηκε θέμα μείωσης κύριων και επικουρικών συντάξεων. «Θα έχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα κατάθεση και ψήφιση νομοσχεδίου. Είναι ρεαλιστικό να έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό». Την Παρασκευή, η δύο πλευρές θα έχουν εκ νέου συνάντηση.

Μετά τον υπουργό Εργασίας, οι θεσμοί συναντήθηκαν με τη Θεανώ Φωτίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για τα κόκκινα δάνεια και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης