Τσακαλώτος: Να πάμε σε «έντιμο συμβιβασμό»

Τσακαλώτος: Να πάμε σε «έντιμο συμβιβασμό»

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως είμαστε κοντά στο να κλείσει η αξιολόγηση - «Τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου η ολοκλήρωση του νέου αναπτυξιακού σχεδίου» - «Είναι πολύ σημαντικό, στο τέλος της ημέρας, να υπάρξει συμφωνία, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις»

Τσακαλώτος: Να πάμε σε «έντιμο συμβιβασμό»
«Είναι πολύ σημαντικό, στο τέλος της ημέρας, να υπάρξει συμφωνία, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις, να έρθουν επενδύσεις και να γυρίσει σελίδα η χώρα» ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου
, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Economist, με τίτλο «The World in 2016 Gala Dinner».
 
Μιλώντας στο πλαίσιο της ενότητας «Επαναφέροντας την Ευρώπη στη σταθερότητα και την ανάπτυξη: Ποιες είναι οι πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις για το 2016», ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στον οικονομικό μαραθώνιο της
Ελλάδας
Κλείσιμο
και στο κατά πόσον, όντως, απέχει η χώρα από τον τερματισμό.
 
Ο υπουργός Οικονομικών απαρίθμησε τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έγιναν ή επίκεινται να ολοκληρωθούν στον τομέα των τραπεζών, των αποκρατικοποιήσεων κ.ά., ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η
αξιολόγηση» -η οποία, ως γνωστόν, ξεκινά από τη Δευτέρα, καθώς οι επικεφαλής του Κουαρτέτου των ελεγκτών επιστρέφουν το Σάββατο.
 
Επανέφερε, δε, τη γνωστή ρήση της κυβέρνησης περί «έντιμου συμβιβασμού», που είναι απαραίτητο, όπως είπε, να επιτευχθεί μεταξύ Αθήνας και Θεσμών, προκειμένου να αρχίσει ένας «ενάρετος κύκλος» για την ελληνική οικονομία. 

«Ρίσκαρε», ακόμη, την πρόβλεψη ότι η χώρα θα έχει ανάπτυξη το β' εξάμηνο του 2016.  Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πήγε καλά.

«Μέχρι τέλος Μαρτίου, τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί και θα παρουσιάσουμε το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας», είπε σχετικά ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος σε μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στο Κράτος και την οικονομία. 

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν πως το «τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου», που ανέφερε μιλώντας στα αγγλικά ο υπουργός, αναφερόταν στο αναπτυξιακό σχέδιο και όχι στην αξιολόγηση, όπως αποδόθηκε  στην μετάφραση.
 
«Θα έχουμε ανεξάρτητους γενικούς γραμματείς παντού στο Δημόσιο, όχι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών», είπε ακόμη ο υπουργός, θέλοντας να δώσει έμφαση στο μεταρρυθμιστικό προφίλ της κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης