Νέα εξάμηνη παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Νέα εξάμηνη παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Στόχος του ΥΠΕΝ, είναι να μη διακοπεί η δυνατότητα τακτοποίησης αυθαιρέτων μετά την 8η Φεβρουαρίου που λήγει η προθεσμία, αλλά να συνεχιστεί με κλιμακούμενη επιβάρυνση για όσους αμέλησαν

Νέα εξάμηνη παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων
Nέα εξάμηνη παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σχεδιάζει να δώσει το  υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεκαέξι μόλις ημέρες προτού εκπνεύσει η τελευταία προθεσμία που είχε δοθεί πριν από ένα χρόνο

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το ΥΠΕΝ ετοιμάζει τροπολογία -που αναμένεται να κατατεθεί πριν από την 8η Φεβρουαρίου- και με την οποία θα δίνεται νέα εξάμηνη παράταση για την κατάθεση αιτήσεων τακτοποίησης, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι στο σχετικό νόμο (4178/13). Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το υπουργείο προσανατολίζεται σε αύξηση των προστίμων για όσους δεν δηλώσουν τα αυθαίρετα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι να μη διακοπεί η δυνατότητα τακτοποίησης αυθαιρέτων μετά την 8η Φεβρουαρίου που λήγει η προθεσμία, αλλά να συνεχιστεί με κλιμακούμενη επιβάρυνση για όσους αμέλησαν, ενώ θα τεθούν και κοινωνικά κριτήρια για όσους αδυνατούσαν λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. 

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση λιγότερα από 950.000 ακίνητα, τη στιγμή που εκτιμάται ότι ο αριθμός αδήλωτων ακόμη αυθαιρέτων ξεπερνά το 1.000.000, ενώ οι εισπράξεις από πρόστιμα και παράβολα μόλις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης