Bild: Η Ελλάδα στέλνει τους «Ράμπο» της εφορίας στη Γερμανία για εκπαίδευση

Bild: Η Ελλάδα στέλνει τους «Ράμπο» της εφορίας στη Γερμανία για εκπαίδευση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελληνικές φορολογικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους μόλις 300 ειδικά εκπαιδευμένους εφοριακούς για τέτοιου είδους περιπτώσεις

Bild: Η Ελλάδα στέλνει τους «Ράμπο» της εφορίας στη Γερμανία για εκπαίδευση
Οι γερμανικές φορολογικές αρχές αποτελούν πρότυπο για τις ελληνικές αρχές, σημειώνει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε στην εφημερίδα ότι «ετοιμάζουμε νόμο κατά το γερμανικό πρότυπο που δίνει σε φοροφυγάδες τη δυνατότητα αυτοκαταγγελίας και προβλέπει τακτοποίηση οφειλών και καταβολή προστίμων».

«Οι ελληνικές φορολογικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους μόλις 300 ειδικά εκπαιδευμένους εφοριακούς για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Όμως και μόνο για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν με βάση τα στοιχεία που απέστειλε πρόσφατα η Ρηνανία Βεστφαλία στις ελληνικές αρχές απαιτούνται 600 ειδικοί. Και επειδή οι ελληνικές φορολογικές αρχές εξετάζουν αυτήν την εποχή τέσσερις λίστες με πιθανούς φοροφυγάδες χρειάζονταν περισσότερους από 2.000», τονίζει η Bild.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η πρόσφατη έφοδος σε γραφεία της UBS στο Νέο Ψυχικό πραγματοποιήθηκε βάσει συγκεκριμένων στοιχείων που αφορούσαν περισσότερους από 200 πελάτες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης