Αυτόματη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για ληξιπρόθεσμες άνω των 70.000 ευρώ

Αυτόματη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για ληξιπρόθεσμες άνω των 70.000 ευρώ

Οι θεσμοί, μετά τις αλλαγές που επέβαλαν στις 100 δόσεις, πιέζουν για νέα μέτρα που θα περιορίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, κάτι που θα φέρει σε δύσκολη θέση περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια φορολογουμένους

Αυτόματη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για ληξιπρόθεσμες άνω των 70.000 ευρώ
Προς υλοποίηση βαίνει η απόφαση - «βόμβα» του υπουργείου Οικονομικών για αυτόματη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών όσων χρωστούν προς την εφορία πάνω από 70.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 82 δισ. ευρώ, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται οι προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», η απόφαση, η οποία πρέπει να εκδοθεί κατ' επιταγήν του μνημονιακού νόμου του Αυγούστου, έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στις τράπεζες, αλλά και στο ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, καθώς κινδυνεύει να «τινάξει στον αέρα» την όποια προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Κλείσιμο
Οι θεσμοί, μετά τις αλλαγές που επέβαλαν στις 100 δόσεις, πιέζουν για νέα μέτρα που θα περιορίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, κάτι που θα φέρει σε δύσκολη θέση περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια φορολογουμένους.

Οι δανειστές επικαλούνται τα στοιχεία -μεταξύ των οποίων και του ΟΟΣΑ- που δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την παραγωγή νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, οι δανειστές θα απαιτήσουν την επιβολή «αυτοματοποιημένων αναγκαστικών μέτρων» τα οποία, ακόμη και αν περιορίσουν το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων, θα «στραγγαλίσουν» τη ρευστότητα στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης