Αλεξιάδης: Δεν κλέψαμε την ψήφο του λαού - Υλοποιούμε αυτά που ψήφισε

Αλεξιάδης: Δεν κλέψαμε την ψήφο του λαού - Υλοποιούμε αυτά που ψήφισε

Είπε ότι η αύξηση φόρων για το 2016 είναι μόνο (!) 2,2 δισ. ευρώ και όχι «πέντε ή έξι δισ. ευρώ, όπως ακούμε»

Αλεξιάδης: Δεν κλέψαμε την ψήφο του λαού - Υλοποιούμε αυτά που ψήφισε
«Υλοποιούμε αυτά που ψήφισε ο ελληνικός λαός» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα νέα φορολογικά και συνταξιοδοτικά μέτρα που «κουβαλά» ο νέος προϋπολογισμός για το 2016.

«Εμείς δεν κλέψαμε την ψήφο του λαού. Καταθέσαμε εξ αρχής την πρότασή μας και ο λαός ψήφισε. Ερχόμαστε να υλοποιήσουμε αυτά που ψήφισε ο λαός» είπε ο υπουργός, για να επικρίνει την αντιπολίτευση, σημειώνοντας: «Εσείς λέτε ότι η λύση είναι η επιστροφή στο χθες, στον Σαμαρά
και τον Βενιζέλο, ό,τι δηλαδή καταδίκασε ο λαός».
Κλείσιμο

Προχωρώντας, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, τόνισε ότι η αύξηση των φόρων για το 2016 είναι μόνο (!) 2,2 δισ. ευρώ και όχι «πέντε ή έξι δισ. ευρώ, όπως ακούμε».

Αναφορικά με την κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση ότι για το νέο έτος προβλέπεται μειωμένο το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης, ισχυρίστηκε: «Μα, τα ψηφίσαμε μαζί. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να ψηφίσουμε το νόμο και να μην το υλοποιήσουμε;».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τον περασμένο Νοέμβριο τα φορολογικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 523 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014.

Τέλος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ερευνήσει τις λίστες μεγαλοκαταθετών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μόλις ήρθαν τα στοιχεία από τη Γερμανία, δεν τα στείλαμε σε πολιτικά ή υπουργικά γραφεία, αλλά τα καταθέσαμε στον οικονομικό εισαγγελέα με συγκεκριμένο σχέδιο ελέγχου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης