Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street

Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street

O Dow Jones υποχώρησε κατά 0,44%, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,37% και ο S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,46% 

Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street
Διορθωτικά κινήθηκε σήμερα η Wall Street, τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου, με την αγορά να προχωρά σε μικρής έκτασης αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, ενώ επηρεάστηκε αρνητικά και από τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,44% στις 17.719,92 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,37% στις 5.108,67 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,46% στις 2.080,41 μονάδες.

Θετικά κινήθηκαν οι τρεις δείκτες και σε επίπεδο μήνα, με τον Dow Jones να κλείνει με κέρδη 0,3%, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,1%, ενώ η άνοδος του S&P 500 ήταν μικρότερη του 0,1%.

Κλείσιμο
Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα βρίσκονται στο επίκεντρο οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Federal Reserve. Η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας, ενώ από την άλλη πλευρά, η Fed πιθανόν να αποφασίσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από σχεδόν δέκα χρόνια.

Στο ταμπλό, η Microsoft σημείωσε κέρδη 0,8%, μετά την αναβάθμισή της από την Raymond James, σε buy, ενώ θετικά υποδέχεται η αγορά τις λύσεις που προτείνει η εταιρεία για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν τις πωλήσεις της.

Επίσης, άλμα 27,9% κατέγραψε η Computer Sciences, καθώς σήμερα διαπραγματεύεται πρώτη ημέρα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχοντας υλοποιήσει τη διάσπασή της. Η διοίκηση της εταιρείας μάλιστα ήταν αυτή που σηματοδότησε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, χτυπώντας το κλασικό κουδούνι.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,2% αυξήθηκαν τον Οκτώβριο οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, ανακόπτοντας το αρνητικό σερί των τελευταίων δύο μηνών. Σε ετήσιο επίπεδο, η άνοδος ανήλθε στο 3,9%. 

Επίσης, πτώση σημείωσε τον Οκτώβριο ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή του Σικάγο, με τον δείκτη Chicago PMI να διαμορφώνεται στις 48,7 μονάδες τον Νοέμβριο από 56,2 μονάδες τον Οκτώβριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης