Ζητείται ο διάδοχος της Σαββαΐδου με διαγωνισμό-εξπρές

Ζητείται ο διάδοχος της Σαββαΐδου με διαγωνισμό-εξπρές

Μόλις μία εβδομάδα διορία θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να καταθέσουν τα βιογραφικά τους - Διετής η θητεία του νέου γραμματέα

Ζητείται ο διάδοχος της Σαββαΐδου με διαγωνισμό-εξπρές
Με διαδικασία «εξπρές» θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση της Κατερίνας Σαββαΐδου στη θέση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων.

Την Πέμπτη (26/11) αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση ενδιαφέροντος και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μόλις μία εβδομάδα διορία (από τις 30/11 έως και τις 6/12) να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, οι οποίες και θα αξιολογηθούν.

Εδώ και λίγες εβδομάδες η τρόικα ζητούσε ο νέος Γενικός Γραμματέας να επιλεγεί μέσω διαγωνισμού και να ελέγχεται από ειδικό Συμβούλιο στο οποίο την πλειοψηφία θα έχουν οι Θεσμοί (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ και ESM), στα πρότυπα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Κλείσιμο
Το θέμα παραμένει ανοιχτό και θα συζητηθεί στο πλαίσιο της οριστικοποίησης της λίστας των προαπαιτούμενων για υπολειπόμενο 1 δισ. ευρώ.

Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να τοποθετήσει στη θέση αυτή τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Φραγκίσκο Κουτεντάκη. Τελικώς η ιδέα δεν υλοποιήθηκε, καθώς επικράτησαν δεύτερες σκέψεις.

Ο κ. Κουτεντάκης τοποθετήθηκε τελικά στη θέση Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομική Πολιτικής, αντικαθιστώντας τον Νίκο Θεοχαράκη. Ο έμπειρος καθηγητής ανέλαβε με τη σειρά του Επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης