ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Το ΥΠΟΙΚ δίνει 800 ευρώ το μήνα επιπλέον σε 186 εφοριακούς

Το ΥΠΟΙΚ δίνει 800 ευρώ το μήνα επιπλέον σε 186 εφοριακούς

Ήταν απαίτηση των Θεσμών, εξηγούν πηγές του ΥΠΟΙΚ και λένε ότι στην τσέπη τους θα φτάνουν μόνο 200-290 ευρώ

Το ΥΠΟΙΚ δίνει 800 ευρώ το μήνα επιπλέον σε 186 εφοριακούς
Κίνητρο 800 ευρώ το μήνα σε 186 εφοριακούς, προκειμένου να προθυμοποιηθούν και να «τρέξουν» τον έλεγχο μεγάλων φορολογικών υποθέσεων, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία.

Με τη ρύθμιση προβλέπεται ταχύτερη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους που οδηγεί λόγω του επανακαθορισμού των μισθολογικών αποδοχών σε επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού κατά 1,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αυτό σημαίνει ότι για κάθε έναν από τους 186 εφοριακούς αντιστοιχεί αύξηση μισθού κατά 806 ευρώ το μήνα.

Κλείσιμο
Η τροπολογία εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Τρίτη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι προσελήφθησαν μετά από τις αλλαγές στη μισθοδοσία στο υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν τη διαφορά που τους αποζημίωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν μειώθηκαν  πολύ οι μισθοί τους.

Συγκεκριμένα, είπε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που λαμβάνουν 700-800 ευρώ το μήνα, αν και έχουν πλούσιο βιογραφικό.

«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη λίστα αυτών των ανθρώπων, γιατί παραιτούνται» είπε.

«Δηλαδή, εκτός αν είσαι Αθηναίος ή Θεσσαλονικιός και κατοικείς εκεί όπου δουλεύεις, είναι μεγάλη δυσκολία να τα βγάλεις πέρα με 800 ευρώ και να κάνεις αυτή την πολύ σημαντική δουλειά που είναι κεντρική», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν είναι δικά μας παιδιά, δεν τους δίνουμε, επειδή είναι δικά μας παιδιά. Ίσα-ίσα τους δίνουμε κάτι παραπάνω, γιατί κάνουν την πιο σημαντική δουλειά που είναι η φοροδιαφυγή, που είναι η αντιμετώπιση, αυτό που θα ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όταν θα έχουμε επιτυχία. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια λίστα και αυτή η λίστα η οποία εξαντλείται, γιατί παιδιά είτε παίρνουν θέση και τελικά δεν τη δέχονται ή παραιτούνται από τη λίστα πριν καν μπουν στη δουλειά ή είναι στη δουλειά και παραιτούνται. Έχουμε μια τεράστια αδυναμία στο φορολογικό σύστημα και χρειαζόμαστε αυτά τα νέα παιδιά, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, εκτός από τα μάστερ και τα διδακτορικά έχουν και πολύ περισσότερες γνώσεις, πολύ καλύτερη εμπειρία με το λογισμικό που δεν έχουνε οι υπάλληλοι που ήρθαν πιο παλιά» εξήγησε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος.

Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ: Ήταν απαίτηση των Θεσμών οι αυξήσεις
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, παρέχοντας διευκρινίσεις για τις αυξήσεις αυτές, σχολίαζαν ότι, το καθαρό ποσό που θα μπει στην τσέπη των εν λόγω 186 εφοριακών, μετά τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις, είναι 200-290 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα, εξηγούσαν ότι ήταν απαίτηση των Θεσμών να δοθούν τα εν λόγω ποσά ως κίνητρα για τους συγκεκριμένους εφοριακούς, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τη λίστα Λαγκάρντ κ.ά.

Υπογράμμιζαν, τέλος, ότι οι εν λόγω εφοριακοί προσελήφθησαν με διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομικών το 2012-2013 και, ουσιαστικά, εν μέσω κρίσης, δεν μπόρεσαν ποτέ να πάρουν τα λεφτά με τα οποία θα έπρεπε να αμείβονται οι υπηρεσίες τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης