Τη βουλγαρική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BTC διεκδικεί ο Πάνος Γερμανός

Τη βουλγαρική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BTC διεκδικεί ο Πάνος Γερμανός

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός πέρασε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας για την απόκτηση της βουλγαρικής BTC, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά με την εμπορική ονομασία Vicacom.

Τη βουλγαρική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BTC διεκδικεί ο Πάνος Γερμανός
Στο εγχείρημα συστρατεύεται με τηThird Point, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά fund, ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή που έχει ακολουθήσει στην πολωνική αγορά.

Στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών υποστηρίζουν πως πολλοί και διαφορετικοί όμιλοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη βουλγαρική BTC και η μάχη θα είναι μεγάλη. Φαίνεται ότι τελικά η «αποχή» τού Πάνου Γερμανού από την κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα τού έδωσε τη δυνατότητα μεγαλύτερης εμπλοκής με το εξωτερικό. Ο επιχειρηματίας ελέγχει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play της Πολωνίας, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 50,3%.

H BTC ιδρύθηκε το 1992 μέσω της διαδικασίας διαχωρισμού των δραστηριοτήτων τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων του πρώην κρατικού μονοπωλίου της Βουλγαρίας. Σήμερα λειτουργεί 2,6 εκατομμύρια γραμμές σταθερής τηλεφωνίας και απασχολεί 10.000 εργαζόμενους.

Κλείσιμο
Η πολωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ελέγχει ο Πάνος Γερμανός διαθέτει σήμερα 13 εκατομμύρια συνδρομητές και μερίδιο 22,3%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης