Απειλούν με κινητοποιήσεις οι εφοριακοί για την «αποψίλωση» του ΣΔΟΕ

Απειλούν με κινητοποιήσεις οι εφοριακοί για την «αποψίλωση» του ΣΔΟΕ

Οξεία αντιπαράθεση με το υπουργείο Οικονομικών

Απειλούν με κινητοποιήσεις οι εφοριακοί για την «αποψίλωση» του ΣΔΟΕ
Για αποψίλωση του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο οι εφοριακοί σε ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να καταστεί σαφές τι θα συμβεί με τις υποθέσεις φοροδιαφυγής που έχει, ήδη, ελέγξει το ΣΔΟΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα: «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, μέχρι και χθες διαβεβαίωνε την κοινή γνώμη και τους συναδέλφους (με πλήθος συνεντεύξεων, Δελτίων Τύπου κλπ), ότι το ΣΔΟΕ όχι μόνο δεν πρόκειται να καταργηθεί, αλλά αντιθέτως θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί, κατηγορώντας ταυτόχρονα όλους όσους είχαν αντίθετη εκτίμηση, ως κινδυνολόγους.

Την ίδια στιγμή όμως που παρείχε αυτές τις διαβεβαιώσεις, ετοίμαζε το νομοσχέδιο με το οποίο οριστικοποιείται η διάλυση του ΣΔΟΕ. Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε το βράδυ της 29.10.2015 στη Βουλή, προβλέπεται η κατάργηση των 500 από το σύνολο των 730 οργανικών θέσεων του ΣΔΟΕ, ενώ από σήμερα (30.10.15) καταργείται πλέον και το δικαίωμά του να διενεργεί φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους.

Κλείσιμο
Είναι απαράδεκτο και ταυτόχρονα λυπηρό, δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνίζονταν και διεκδικούσαν την ενίσχυση του ΣΔΟΕ και των φορολογικών υπηρεσιών, σήμερα να βάζουν την τελική υπογραφή για τη διάλυσή τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραποιήσουν την πραγματικότητα.

Ελπίζουμε να μην επιδείξουν το ίδιο επίπεδο συνέπειας και αξιοπιστίας, όταν διαβεβαιώνουν την κοινή γνώμη για την πρόθεσή τους να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, να συγκρουστούν με τη διαπλοκή και τα συμφέροντα και να επιβάλλουν στη λειτουργία των φορολογικών μας υπηρεσιών συνθήκες διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Σε κάθε πάντως περίπτωση τα ερωτήματα που απ' την αρχή θέτουμε για τις υποθέσεις του ΣΔΟΕ, παραμένουν αναπάντητα, επιτρέποντας μοιραία τη σύνδεση της διάλυσης του ΣΔΟΕ με τη σοβαρότητα των υποθέσεων που χειρίζεται διαχρονικά.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης